Забраняват продажбата на наргилета и електронни цигари на лица под

...
Забраняват продажбата на наргилета и електронни цигари на лица под
Коментари Харесай

Симеонов в битка с Али баба и здравното министерство на Марс заради наргилетата

Забраняват продажбата на наргилета и електронни цигари на лица под 18 години. Това взеха решение депутатите, приемайки на второ четене измененията в Закона за здравето.

Не бе призната концепцията на патриотите да се забрани пушенето на наргилета за възрастни. Така ще могат да се пушат и бездимни цигари от възрастни в закрити пространства.

Увеличихме и детайлизирахме санкциите, които касаят освен нарушителите на възбраната за пушене в неразрешените места, само че и този, които са го позволили, разгласи шефката на здравната комисия Даниела Дариткова. Към момента е имало усложнение да се глобят притежателите на заведения.

НФСБ предстоящо реагираха с брифинг.

Ние сме извънредно неудовлетворени, разгласи Валери Симеонов. Добрата вест е, съгласно него, е че се не разрешава продажбата на наргилета на лица под 18 години. Честито, сподели Симеонов и разясни, че това се трансформира в рискова мода.

Децата към този момент чествали рождените си дни в наргиле питейни заведения. Всички проучвания показвали, че са нездравословни. Имало припадъци след използването на наргилета, по думите на водача на НФСБ.

Лошата вест следва незабавно след положителната, регистрира Валери Симеонов. Той не е удовлетворен, че не е неразрешена използването на наргилета на закрито. Такава възбрана би трябвало да бъде въведена, счита Симеонов.

Вредите са непредвидими, уверен е водачът на НФСБ. Той недоумява неразбирането на Министерството на здравеопазването. Според него то не било здравно министерство на България, а Министерство на здравеопазването на планетата Марс.

Симеонов заподозря корпоративни ползи в признатите тематики. " Али Баба и четиридесетте разбойници " - по този начин вижда той лобито на наргилетата. Даже единият авторитетен предприемач с наргилета носел семейството Алибабаков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР