Забраняват да се продават дрехи и сувенири направо на улицатаВсички

...
Забраняват да се продават дрехи и сувенири направо на улицатаВсички
Коментари Харесай

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

Забраняват да се продават облекла и сувенири напряко на улицата


Всички сергии в Слънчев бряг – изток през това лято ще наподобяват идентични, а търговците няма да имат право да оферират стоката си напряко на улицата. Идейният план за новите сергии в курорта беше показан от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Ако той бъде сполучлив, ще бъдат уеднаквени и павилионите за сувенири и облекла във всички курорти. Преди това обаче, би трябвало да бъде признат новият закон за туризма и разпоредба към него, която да регламентира статута и новата визия на курортите, стана ясно от думите на Ангелкова.

Едва 14 търговски преместваеми обекта ще запазят типа си през това лято, защото техните контракти са остарели. Всички нови договори ще бъдат сключвани с изискване да се съблюдава новата визия на сергиите – в бяло и синьо, направени от дълготрайни материали като еталбонд.

Ако някой търговец си разреши да продава непосредствено на улицата, на щанд отвън сергията, той ще бъде санкциониран първите два пъти, а при трето нарушаване ще бъде преустановен контракта му, изясни министърът. Наемателите ще би трябвало да изградят сами структурите на павилионите, само че като се придържат към определения жанр. С новия закон за туризма ще бъдат насърчавани търговците, които продават български артикули, които ще получават специфичен знак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР