Забранителните наредби са издадени от години, но каруците по улиците

...
Забранителните наредби са издадени от години, но каруците по улиците
Коментари Харесай

Деца се возят необезопасени в каруца. Безопасно ли е? СНИМКИ

Забранителните наредби са издадени от години, само че каруците по улиците на страната не престават да си се движат. И то освен из пустите села, само че и по булевардите на огромните градове, където трафикът е немислим, а скоростта на машините постоянно задминава позволената от закона.

Поредната история с каруца е от Пловдив, където две дечица се возили напълно необезопасени в транспортно средство, теглено от животинска мощ.

За случката сигнализира пловдивчанин, който с изненада отбелязва, че водачите търпят наказания, само че наподобява други се разминават без санкции.

Той популяризира и фотография, илюстрираща съответната преживелица. Кон теглел каруца, в която начело имало двама възрастни, а откъм гърба - две невръстни деца.

" Когато те глобят за колан и ти вземат точки, и в идващия миг виждаш това " крепко " закопчано семейство за талигата... България... ", установи Михаил Н. По транспортното средство няма и безусловно никакви светлоотразителни детайли.

Ситуацията буди възмущението на потребителите на обществената мрежа  Фейсбук. Хората означават, че това крие заплаха за малчуганите и останалите участници в придвижването. Като считат, че казусът може да се реши със наказания.

От 2013 година придвижването на каруци на територията на град Пловдив е неразрешено с решение на общинския съвет. Това обаче постоянно се подценява. Това красноречиво демонстрират зачестилите срещи със старовремските транспортни средства из града.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР