Забраните за лагерен огън, въведени в западните щати, тъй като страховете от горски пожари нарастват

...
Печенето на marshmallows около лагерен огън през последните седмици на
Коментари Харесай

Печенето на marshmallows около лагерен огън през последните седмици на лятото няма да е възможно в някои райони на северозапад и югозапад, тъй като забраните за лагерен огън се въвеждат в сила навсякъде регионът. Тъй като страховете от горски пожари нарастват благодарение на продължаващите условия на суша и опустошенията в Maui и Канада, ограниченията за лагерен огън или „изгаряне“ се въвеждат в опит да се намали броят на горските пожари, причинени от човека.

От 18 август Националната паркова служба ще въведе пълна забрана на всички лагерни огньове, включително дървени въглища, в Олимпийския национален парк и Олимпийската национална гора във Вашингтон, съобщи агенцията в изявление.

„Вече видяхме горски пожари да започват в западен Вашингтон и тези видове условия са много благоприятни за горски пожари, започващи на полуострова“, каза в изявлението Джеф Бортнър, офицер за управление на пожарите.

Департамент Орегон на горското стопанство и Държавния департамент на природните ресурси на Вашингтон са въвели забрани за изгаряне в определени райони на земи, които тези служби управляват. Повечето окръзи в Тексас понастоящем имат въведени забрани за лагерен огън или изгаряне, според данни, събрани от Texas A&M Forest Service.

Близо 85% от горските пожари се предизвикват от хора – обикновено от лагерни огньове, горящи отломки, използване на оборудване и неизправности , небрежно изхвърлени цигари и умишлени палежи, според Националната паркова служба. В северозападната част на Тихия океан броят на горските пожари, причинени от човека, е скочил значително от миналата година, като 197 горски пожара са били предизвикани от хора за по-малко от два месеца, каза Службата за национални паркове. Агенцията каза, че причините зад увеличението „са неизвестни“, но че прости мерки могат да предотвратят горски пожари.

Някои учени казват, че причиненото от човека глобално затопляне изостря природните опасности, което прави горските пожари както по-вероятни, така и по-смъртоносни.

„Сушата винаги е била с нас, но използването на земята и изменението на климата влагат пари в банката на бедствията с пожари, като увеличават излагането на хората на нарастващ брой по-сухи и по-ветровити събития“, Държавен университет на Флорида Професор Кевин Шпеер, експерт по динамика на пожара и директор на Института за геофизична динамика на флуидите към университета, каза пред CBS News.

Шпеер каза, че докато „забраните на лагерния огън са необходима техника“, най-важната нова дългосрочна стратегия на Запад е „да се прилагат предписаните изгаряния в по-голям мащаб“.

На хавайския остров Мауи горските пожари, които избухнаха миналата седмица, убиха най-малко 110 души. След като пламъците избухнаха, сухите условия, съчетани със силните ветрове от урагана Дора, помогнаха на пожара да се разпространи бързо, унищожавайки почти целия исторически град Лахайна. Въпреки че все още не е известно какво е причинило смъртоносните пожари, следователите проучват дали свалените електропроводи са изиграли роля.

— Faris Tanyos и Emily Mae Czachor допринесоха за докладване

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР