Забраната засяга стоки, произведени в Украйна или транспортирани през територията

...
Забраната засяга стоки, произведени в Украйна или транспортирани през територията
Коментари Харесай

Русия Забрани Вноса На Редица Украински Стоки!

Забраната визира артикули, създадени в Украйна или превозени през територията на тази страна.

" Това е ответна мярка поради санкционните ограничавания от страна на Украйна ", посочи в Туитър министър председателят на Русия Дмитрий Медведев, подписал постановлението. Според съветското държавно управление Москва може да анулира въвежданите специфични стопански ограничения, в случай че Украйна анулира наложените по-рано ограничавания, засягащи съответни съветски артикули.

На 18 декември Киев продължи наложеното по-рано ембарго върху вноса на хранителни артикули от Русия до 2020 година Списъкът включва над 30 типа продукция.

Русия бе принудена от 1 януари 2016 година краткотрайно да спре действието на контракта за зона на свободна търговия с Украйна с оглед влизането в действие на икономическия раздел от съглашението за асоцииране на Украйна в Европейски Съюз, отбелязва съветската организация.

Така Украйна автоматизирано бе обхваната от хранителното ембарго, въведено от Москва в отговор на европейските наказания от август 2014 година, наложени по отношение на украинските събития. Украйна на собствен ред забрани вноса на ред съветски артикули с разпореждане, което от този момент възобновява всяка година.

При все това съветската публична статистика сочи, че руско-украинският стокообмен през 2017 година е възлизал на 12,9 милиарда $ - с 25,6 на 100 повече от миналата година. Данни за 2018 година към момента няма, прибавя ТАСС
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР