Забраната за влизане в центъра на София на стари автомобили,

...
Забраната за влизане в центъра на София на стари автомобили,
Коментари Харесай

В сила е забраната за стари коли в центъра на София: Какви ще са санкциите?

Забраната за влизане в центъра на София на остарели коли, мощно замърсяващи въздуха, влиза в действие през днешния ден. Мярката визира транспортните средства от първа екокатегория.

Зоната, в която е в действие ограничаването,  обхваща региона сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Ген. Скобелев “, ул. „ Опълченска “ и бул. „ Сливница “.

Нискоемисионната зона ще работи до 29 февруари следващата година

Санкции обаче няма да бъдат налагани незабавно. При първо нарушаване водачите ще получават единствено предизвестие.

Контролът е предоставен на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), а нискоемисионната зона ще работи до 29 февруари следващата година – три месеца. Предвиждат се обаче и изключения.

„ Изключенията са за всички хора, които живеят в този кръг и за хората с увреждания. И двете групи е добре да се свържат с Центъра за градска подвижност, с цел да получат съответните стикери. Забраната важи за коли са с гориво бензин и са регистрирани преди 96 и с дизелово гориво, които са регистрирани преди 2002 година и такива, които имат стикер първа еко категория. Има инсталирани камери, които ще снимат регистрационните номера на колите и по тях ще се открива съответната еко категория “, изясни Елица Панайотова, координатор на план „ Зелена София “.

За водачите, които нарушат възбраната, първо ще има предизвестие, а по-късно глоба в размер от 50 до 500 лв.

Мненията на водачите за тази мярка за по-чист въздух в столицата са полярни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР