Забраната за отсрел на дивеч, която беше наложена на ловната

...
Забраната за отсрел на дивеч, която беше наложена на ловната
Коментари Харесай

Отмениха забраната за лов на дружинка от Крушари

Забраната за отсрел на дивеч, която беше наложена на ловната дружинка „ Хан Телериг “ е снета, само че няма да ѝ бъде даден график за колективен лов до края на ловния сезон, заяви на днешното съвещание на Областната епизоотична комисия в Добрич представител на Горското стопанство в Генерал Тошево. Забраната беше наложена поради неспазени биологични ограничения при разфасоване на отстреляно диво прасе. Комисия е открила, че към този момент се съблюдават предписанията.
По-строг надзор би трябвало да реализират кметовете на обитаеми места във връзка с стопани, пуснали свободно домашните птици. По улиците на селата могат да се видят кокошки, гъски и има заплаха да пренесат инфлуенца при допир с диви птици, чиято популация се усили последните години.
По данни на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Анелия Андонова десетина са промишлените птицеферми в района. Препоръката ѝ е стопаните прецизно да съблюдават всички ограничения за биозащита.

Агенцията по сигурност на храните е изготвила листовка с ограничения за биозащита, които следва да съблюдават свиневъдите. Брошурите ще бъдат предоставени на кметовете, с цел да се срещнат хората, които желаят да отглеждат свине за персонални потребности. В Добричка област развъждането на прасета в така наречен задни дворове може да стане най-рано на 1 септември и то в случай че няма смяна в епизоотичната конюнктура, посочи доктор Андонова.
Тя заяви, че в региона няма регистрирани позитивни проби или открити заболели животни, а на територията на страната са Африканска чума по свинете има единствено по диви свине.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР