Забраната да се продават нови бензинови, дизелови и хибридни автомобили

...
Забраната да се продават нови бензинови, дизелови и хибридни автомобили
Коментари Харесай

Великобритания забранява продажбата на нови бензинови, дизелови и хибридни коли от 2035 г.

Забраната да се продават нови бензинови, дизелови и хибридни коли във Англия ще влезе в действие от 2035 година, вместо както беше планувано през 2040 година Това разгласи министър председателят Борис Джонсън, представен от английската Военновъздушни сили.

Промяната е вследствие на предизвестията на специалистите, че до 2040 година ще стане прекомерно късно да се реализиран задачите на Обединеното кралство за обособяване на съвсем нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Климатични дейности

Джонсън съобщи, че 2020 година ще бъде " определяща година за климатичните дейности " в световен мащаб. По думите му възбраната за продажбата на нови бензинови и дизелови коли ще влезе в действие даже по-рано от 2035 година, в случай че е допустимо. Хибридните транспортни средства в този момент също са включени в предложенията, които в началото бяха оповестени през 2017 година Британците ще могат да си купуват единствено електрически и водородни коли и ванове, откакто възбраната стане факт. Промяната в проектите се постанова, откакто специалистите предизвестиха, че предходната целева дата - 2040 година, въпреки всичко ще остави по пътищата много остарели стандартни коли.

Джонсън разяснява, че задачите за 2050 година са нужни, защото Англия " има отговорности пред нашата планета да поведе в тази посока ". " Ние обявихме нашите проекти за тази амбициозна цел за чиста нула на въглерода до 2050 година и ще призоваваме другите страни да се причислят към уговорките за чиста нула като излъчвания ", споделя английският министър председател.

Дори още по-рано

От организацията Friends of the Earth показват, че държавното управление е право да форсира въвеждането на възбраната, само че това ще бъде по-добре да стане през 2030 година вместо през 2035 година: " Новата цел през 2035 година въпреки всичко ще остави Англия в бавната лента на революцията по отношение на електрическите коли, а в това време още парникови газове ще бъдат изпуснати в атмосферата ".

Има обаче и сериозни гласове. " Настоящото търсене на тази към момента скъпа технология продължава да е единствено част от продажбите и е ясно, че ускоряването на една така и така доста амбициозна цел ще коства повече от вложенията в бранша ", настояват от Организацията на моторните производители и търговци (SMMT).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР