Заболеваемостта от грип намалява. Тази седмица заболелите от грип са

...
Заболеваемостта от грип намалява. Тази седмица заболелите от грип са
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Пневмонии настъпват след грипа, пазете...

Заболеваемостта от грип понижава. Тази седмица заболелите от грип са 30 000, до момента в който предходната седмица бяха 40 000. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарждиев. В момента казусът е най-много при децата. Настъпват бактериалните затруднения от грипа, които при децата се показват в стафилокови пневмонии, уточни проф. Кантарджиев.

Началникът на клиниката по детска хирургия в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " доцент Христо Шивачев заяви, че през последните две седмици 10 деца с затруднения на черния дроб са признати в незабавния център. Основната възрастова група е от 3 до 6 години. Нещата са овладяни и децата са пред изписване. Тези инфекции водят до срив на имунитета и една добавъчна зараза е по-трудна за преодоляване, съобщи доцент Шивачев.

Той предложи родителите в точния момент да се обръщат за консултация към експертите. Проф. Кантарджиев посочи, че на пет заболели от грип нормално един прави затруднения. Около 60% се нуждаят от настаняване в болница. Най-честите затруднения са пневмониите. Тази година няма кой знае какъв брой случаи на затруднения, съобщи проф. Кантарджиев. По думите му сега са публикувани парагрипен вирус и респираторен вирус при децата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР