Зъбите на древните американци опровергават появилите се теории, че коренните

...
Зъбите на древните американци опровергават появилите се теории, че коренните
Коментари Харесай

Коренните жители на Америка изглежда не са тези, които се смяташе

Зъбите на античните американци опровергават появилите се теории, че коренните поданици на континента произлизат от Япония.

В продължение на години археолозите предвидиха, че първите хора, живеещи в Северна Америка, произлизат непосредствено от група, наречена Джомон, която е окупирала антична Япония преди към 15 000 години, по същото време, когато хората са пристигнали в Северна Америка преди към 15 000 години по моста на Беринговия пролив - антична линия земя, която преди е свързвала Русия със Северна Америка. Това е било от дълго време, преди морското ниво да се издигне над нея. Тази доктрина се основава на археологически прилики в каменни оръдия на труда, изключително оръжия от желязо, открити в индиански селища и Джомон.
 Оръдия на труда са употребявани преди 3,4 млн. години Оръдия на труда са употребявани преди 3,4 млн. години
Международен екип археолози под управлението на Джесика Томпсън (Jessica Thompson) от университета Емори (САЩ) са удостоверили, че драск...

Автори на ново изследване обаче споделят, че този сюжет е малко евентуален, защото биологичните доказателства " просто не съответстват " с археологическите находки, написа БГНЕС.

" Джомоните не са директно прародители на коренните американци “, споделя водещият откривател Г. Ричард Скот, антрополог от университета в Невада, Рино, пред Live Science.

Вместо това откривателите подозират, че коренните американци произлизат от друга група, живееща някъде в Източна Азия, макар че остава доста неразбираемо къде и по кое време са живели тези предшественици.

За да прегледат генетичните връзки сред двете групи, откривателите вършат подробен разбор на антични зъби, открити в Америка.
 Какво е провокирало бързото развиване на човешкия разсъдък? Какво е провокирало бързото развиване на човешкия разсъдък?
За 200 000 години еволюция на Homo sapiens се е случило нещо извънредно. По неразбираем метод от маймуни с каменни оръдия на труд ни...

" Морфологията на короната на зъбите и корените е интензивно изследвана при близнаци и фамилии и няма подозрение, че те са под мощен генетичен надзор ", сподели Скот. За разлика от други генетични черти, като кръвна група, които се управляват от един ген, денталната морфология е полигенна, което значи, че се въздейства от композиция от доста разнообразни гени, добави той. Резултатите все още сочат, че античните американци в действителност произлизат от Азия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР