Забавянето на европейските проекти от програмния период 20 21-2027 година

...
Забавянето на европейските проекти от програмния период 20 21-2027 година
Коментари Харесай

Кметове искат ускоряване на процедурите по европейските проекти и плана за възстановяване и устойчивост

Забавянето на европейските планове от програмния интервал 20 21-2027 година и от Националния проект за възобновяване и резистентност еосновна тематика, обсъждана на управителния съвет на Националното съдружие на общините в република България, заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Заседанието се организира този четвъртък в Панагюрище.

Единствените стратегии, по които се работи са програмата за храни и главно материално подкрепяне и Програмата за развиване на човешките запаси

Кметовете се безпокоят,че непрекъснатите рокади в държавната власт въздействат отрицателно върху процеса наусвояване на европейските средства.

Около 5,8 милиарда лв. могат да стигнат до общините по планове от националния проект за възобновяване и резистентност. Най-голям интерес провокират тези свързани със санирането на здания. Още20 милиона са заделени за дигитализиране наинформационните масиви на общините. Това са регистрите с актовете по гражданско положение.Другите обсъждани планове от проекта са цифровата промяна на българските пощи и даване на сложни услуги,ремонтирането на пощенските сградивъв всички обитаеми места с населениенад 500 поданици. Общините ще работят взаимно с Министерството на електронното ръководство за широкомащабно разрастване на цифрова инфраструктура, посочи кметът на Монтана

Друг план по проекта, които провокира интерес е за развиването на извънболнична помощ като сесъздадат амбулатории и консултативни медикосоциални звеназа профилактика в труднодостъпни обитаеми места с население над 100 души на територията на цялата страна. Има още доста неясноти каква ще е ролята на общините в този развой, разяснява още Живков.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР