Забавя се вълната на коронавируса, очаквам ускорението да спре и

...
Забавя се вълната на коронавируса, очаквам ускорението да спре и
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: COVID вълната се забавя, но трябва да сме готови за есента

Забавя се вълната на ковид, чакам ускорението да спре и до края на август да има спад на случаите, няма условия с цел да се поддържа разпространяването. Това съобщи математикът проф. Лъчезар Томов в предаването " Деня стартира с Георги Любенов ".  
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31792
" Но без значение от това, би трябвало да се управлява качеството на въздуха, в Япония доста по-малко са умрелите - счита той. - Аз се съветвах с Българското кардиологично сдружение, при тях нещата са се върнали 40 години обратно поради това заболяване, епидемията няма да завърши. Тя няма да е последната, човечеството се приближава прекалено много до животинския свят, този вирус е извънредно постоянен, той е резистентен на горещина, еволюира по-бързо от нашата имунна система. Цяла Югоизточна Азия е привикнала с маските и няма нашите проблеми. 

За да не се стигне до затваряния, маски би трябвало да се употребяват в този момент. "  

В предаването ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че след изказванията за началото на новата вълна се основава безпорядък и заетите в сектора стартират да си подават молбите за овакантяване.

Според него, без да има оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, страната няма механизъм да помогне или да заплати държавна помощ. 

Според него в този момент още веднъж би трябвало да се вкара текст за изключителната епидемиологична конюнктура, да се утвърди от Народното събрание, с цел да стартират съответни проекти и ограничения. 

" Още 2020 година имаше модели, които споделяха ограниченията да падат последователно, Западът продължава да ръководи неприятно ситуацията - уточни Томов. - Благодарение на неправилното ръководство на епидемията и говоренето на нелепости обществено, при нас умрелите са 4 пъти повече от тези в Съединени американски щати, а оживелите от Делта са с много постоянен имунитет, по тази причина сме по-спокойни за есента. Ние се съпоставяме по жертви в Украйна без война. Все още чакаме новите разновидности, които са още по-заразни. "    

" Нашата тъга стартира от октомври, само че зимният сезон е еднообразно значим за бизнеса, както и летния, евентуално 10% имат запас, само че останалите нямат ресурса да изкарат още една зима без работа, става суматоха, клиентите се дърпат и хората още веднъж подават молби за овакантяване. И без това работим с личен състав от чужбина. Затова хората подават молби, тъй като чакат, че още веднъж ще останат без работа. "

" Колкото повече неизясненост, толкоз повече риск ", означи Томов. 

" Няма руснаци на Черноморието, скандинавците са доста малко, те се притесняват, че сме покрай войната - сподели Алибегов. - Летният сезон е по-слаб от предходната година. Тогава множеството страни към нас имаха рестрикции, в този момент се наваксва, тези хора, които идваха тук, в този момент се пренасочват към Турция, Хърватска, Гърция, Албания. "

" Аз съм с 4 дози, нищо неприятно няма във имунизациите, хората с проблеми с имунитета, дано се съветват, рискът от имунизациите е от 1000 до 1000 000 пъти по-малък от заболяването - разяснява Томов. - Отива се към по-голяма инфекциозност. Новият вид е по-заразен, стадният имунитет към този момент не е оправдана идея. В обвързваното световно общество мутира и постоянно е на крачка пред имунната система, те са пред нас, в никакъв случай в историята не е имало непрекъсната зараза. Япония, Южна Корея, други са обучили популацията, те са развили тази просвета и няма ограничения принудително, мисли се и се работи авансово. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР