За втора поредна година София ще бъде домакин на най-голямото

...
За втора поредна година София ще бъде домакин на най-голямото
Коментари Харесай

Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

За втора поредна година София ще бъде хазаин на най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure.

На 25, 26 и 27 септември ще честваме живота с представители на още 20 столици, измежду които Рим, Атина, Прага и Загреб. Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км тичане, или 3 км вървене, като те избират къде да си подарят придвижване: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината.

Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата raceforthecure.eu, където тази година ще се провеждат 30 маратона с 300 000 участници от 22 страни.

В Европа Race for the Cure се провежда от Think Pink Europe, а в България розовата идея става действителност посредством екипа на CancerCare.bg, член на европейската организация.

"Кризата с COVID-19 ни въодушеви с всички членове на Think Pink Europe да обединим напъните си и да пренесем това сърцато събитие на последващо равнище. Пандемията промени оборотите на всекидневието ни и анулира близостта, с която бяхме привикнали, само че положителното не търпи отсрочване. То ни движи. Включете се в цифровия Race for the Cure в поддръжка на пациенти с рак на гърдата, здравни служащи и лечебни заведения, посредством обезпечаване на средства и повишение на информираността в обществото ", моли доктор Полина Лъжанска, ръководител на CancerCare.bg.


източник: Надежда Попова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР