За втора поредна година от 39-та Ловно – рибарска Дружинка

...
За втора поредна година от 39-та Ловно – рибарска Дружинка
Коментари Харесай

За втора поредна година 39-та ЛР Дружинка – Симитли е първенец по отстреляни диви свине

За втора поредна година от 39-та Ловно – рибарска Дружинка – Симитли могат да се похвалят с това, че са първенци по брой отстреляни диви прасета в границите на Сдружение „ Ловно – рибарско сдружение Сокол 1911”. Това стана ясно по време на отчетно заседание на дружинката за 2021 година, състояло се в събота вечерта в Народно читалище „ Св. Климент Охридски” – град Симитли.

Председателят на дружинката Йордан Филипов заяви, че през 2021 година за 39-та ЛР Дружинка – Симитли данните за отстрела на дивеч демонстрират следното:

- Дива свиня – 72 броя, от които мъжки – 25, женски 23 и приплодни – 24;

- Вълци – 7 броя, от които два при колективен лов и пет броя при самостоятелен лов.

Отчета за отстрела по групи е следния:

- Първа група – 18 бр.;

- Втора група – 27 броя;

- Трета група – 23 броя;

- Група „ Железница” – 4 броя.

А докладът по ловища е:

- „ Крива бука” – 6 броя;

- „ Бела вода” – 21 броя;

- „ Кумола” – 23 броя;

- „ Руен” – 18 броя;

- „ Железница” – 4 броя.

Отговорниците с най – доста отстреляни диви прасета при управителен от тях лов са:

Бойко Айков – 27 броя диви прасета + 2 броя вълчици, Иван Величков – 16 броя, Валентин Димов – 11 броя, Христо Тупаров – 8 броя.

Ловците с най – доста отстреляни диви прасета са:

Васил Дреновички – 8 броя; Венцислав Каровски – 5 броя; Любомир Бельов – 4 броя + 1 вълчица; Бисер Арнаутски – 4 броя.

По време на събранието на ловците от Дружинката в Симитли бяха регистрирани и разнообразни типове мероприятия и действия, в които интензивно вземат участие членовете на 39-та Дружинка като да вземем за пример – образуване на дарителска акция за събиране на средства в помощ на лекуването на техен сътрудник, потърпевш при случай по време на лов през октомври 2021 година.

Стана ясно също, че членският състав на дружинката по лист е 147 членове ловци и 8 рибари, разпределени в четири ловни и една риболовна група

В хода на събранието бяха гласувани доклад за финансовите разноски на дружинката за 2021 година, финансов проект за 2022 година, избор на нови отговорници на ова, както и банкет на 8 нови членове. Ловците отдадоха и респект към свои сътрудници, които са умряли през годината с едноминутно безмълвие и ставане на крайници.

В умозаключение 39-та Ловно – рибарска Дружинка – Симитли заключи ловджийски сезон 2021 година като сполучлив и си пожела още по-добър ловно – икономически сезон през актуалната 2022 година!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР