За втора поредна година община Козлодуй организира Фестивал на рибата.

...
За втора поредна година община Козлодуй организира Фестивал на рибата.
Коментари Харесай

Община Козлодуй организира фестивал на рибата

За втора поредна година община Козлодуй провежда Фестивал на рибата.
Събитието ще се организира на 24 юни (неделя) в Ботев парк, с публично разкриване в 11 часа. Фестивалът е отдаден на Световния ден на риболова (27 юни) и на Международния ден на река Дунав (29 юни).
Празникът ще стартира рано сутринта със съревнование по лов на риба. В него могат да се включат всички искащи, без ограничаване на възрастта.
Както и предходната година, ще се организира кулинарен конкурс за домашно приготвено рибно ядене. Всеки, който желае да взе участие, би трябвало да донесе домашно приготвеното ядене не по-късно от 12 часа. Жури ще дегустира и оцени специалитетите и ще бъдат наградени спечелилите в категории като: „ Най-атрактивно ястие”, „ Най-красиво завършено ястие” и други.
Пенсионерските клубове от общината ще се погрижат да подготвят рибни гозби за дегустация от присъстващите на празника.
За положителното въодушевление на всички ще се погрижат посетител музиканти от Сърбия. Представители на западната ни съседка ще ни изненадат и с техни рибни специалитети.
Децата ще имат опция да се впуснат в забавни завършения. От 8 до 11 часа ще работи Пункт за наблюдаване на птици, а от 11 до 13 часа малчуганите ще могат да изработят еко хвърчила и да ги пуснат в небето.
Община Козлодуй насочва покана към всички искащи да станат част от това неповторимо преживяване – Фестивала на рибата 2018.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР