За втора поредна година ДЗИ спечели първо място в конкурса

...
За втора поредна година ДЗИ спечели първо място в конкурса
Коментари Харесай

ДЗИ получи престижна награда за обществения си принос

За втора поредна година ДЗИ завоюва първо място в състезанието " Застрахователи за обществото 2020 ", проведен от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Застрахователното сдружение с най-дълга история в страната заслужи лидерското място в единствения по рода си конкурс за корпоративна обществена отговорност в застрахователния бранш с самодейността си " и дигитализиране на съществени процеси за своите клиенти ".

В началото на април ДЗИ беше първата компания, която подкрепя медицинските чиновници и различен личен състав, работещи в медицински заведения, където се прави лекуване на ковид в София, като им направи безвъзмездни застраховки " Живот " с покритие COVID-19. Общият брой на застрахованите медици е 1116 индивида, а към днешна дата изплатените компенсации са 34 в размер на 43 500 лева, като в това време застрахователят удължи периода на годност на застраховката с още 6 месеца. Отличието е изключително скъпо самопризнание за работата на ДЗИ в интерес на обществото, защото спечелилият се избира посредством гласоподаване от застрахователните и брокерските компании – членове на двете асоциации.

Подкрепата от страна на ДЗИ при започване на пандемията беше предшествана от. Двете компании, част от белгийската финансова група KBC, получиха и най-високото отличие в категория " Устойчиви политики в COVID-19 " в 10-тото издание на " Зелените бизнес Оскари ", проведени от b2b Media. Сумарно поддръжката от сдруженията на KBC Груп в битката с ковид надвишава 360 000 лева все още и пораства. С приноса на ОББ беше осъществена рационализация на профилираната лаборатория на ВМА за тестване на ковид, както и бяха направени дарения на 8 лечебни заведения в страната. Отделно от това, ОББ и ДЗИ съумяха да цифровизират забележителна част от услугите си в границите на едвам няколко месеца от началото на пандемията, с цел да обезпечат безвредното им потребление от клиентите от разстояние.



" Наред с напъните да създадем клоновете на всички компании от КВС Груп в България безвредни в миналите месеци посредством обезпечаването на защитни ограждения, дезинфектанти, маски и ръкавици, нужна отдалеченост, пред нас стоеше един доста по-сериозен ангажимент – да осигурим осъществяването на всички обичайни за банкирането и застраховането действия напълно отдалечено, елементарно и предпазено, без компромис за сигурността на клиентите ни. Именно това беше огромният триумф за нас и аз съм горделив, че напъните ни биват разпознати и справедливо печелят признанието на професионалната общественост. Дигитализацията на услугите ни настигна бързо и даже ненадейно, само че ние показахме какво значи за нас да бъдеш пример на пазара и да спазваш най-високи стандарти за работа. ", показа Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България.



KBC Груп получи още един приз за корпоративна обществена отговорност – първо място в категория " Зелена ПР акция " на същия конкурс за плана " Екип Синьо минава на зелено ". В рамките на плана общо 3290 чиновници на ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните сдружения на ОББ участваха в над 50 еко начинания, с което си " извоюваха " 3290 дръвчета за България. Фиданките порастват в 10 района на страната, като чиновниците на групата се гордеят най-вече с възобновяване на изгорялата гора в с. Ловец до Велики Преслав и на опожареното землище на с. Дренково до Благоевград.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР