За втора поредна година деца от 8 до 11 години

...
За втора поредна година деца от 8 до 11 години
Коментари Харесай

Деца програмират във врачанската библиотека с роботи Финч

За втора поредна година деца от 8 до 11 години ще програмират в районна библиотека „ Христо Ботев” – Враца с роботи Финч в Европейската седмица на кодирането. Петте умни машини, наподобяващи риба са подаяние от Посолството на Съединени американски щати в България със съдействието на фондация „ Глобални библиотеки” - България.
Финч е нов робот за образование по Компютърно моделиране и Информатика. Предназначен е да подкрепя преодоляването на редица езици за програмиране. Насочен е най-вече към деца от началните класове, само че може да се употребява и от подрастващи, младежи и студенти при първите им стъпки в програмирането. Роботите са лесни за ръководство и навигация. Те могат да се движат, да рисуват и сменят цветовете си. Работата с тях развива логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения.
Това е урок, който би трябвало да научи всеки възпитаник, в случай че възнамерява да програмира компютри, роботи или всевъзможни компютризирани технологии. Демонстрации на възпитаници във Враца ще бъдат направени в интервала 8 – 19 октомври 2018 година в Детски отдели и в публични библиотеки на територията на област Враца.
Европейската седмица на кодирането цели да увеличи публичния интерес към програмирането. През миналата година в семинарите за работа с робота Финч присъединяване са взели над 3000 млади запалянковци. 65 000 публични библиотеки в Европейския съюз – сред тях и над 1000 български библиотеки – дават най-близката до всеки опция за развиване на уменията отвън формалното обучение. Те към този момент имат забележителни достижения в предлагането на жителите на достъп до ИКТ съоръжение и Интернет, както и на разнообразни средства за възстановяване на техните цифрови умения – от днешните съществени цифрови умения, като например навигиране в уеб-пространството, до утрешните съществени умения за шифроване и роботика. Много публични библиотеки към този момент работят за повишение на цифровите умения в своите общности, само че са нужни политики, които да ги поддържат за разширение на тази активност за в бъдеще.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР