За втора поредна година българинът отпада на полуфиналите Григор Димитров

...
За втора поредна година българинът отпада на полуфиналите Григор Димитров
Коментари Харесай

Гришо остана без пореден финал, австралиец го спря в Ротердам

За втора поредна година българинът отпада на полуфиналите
Григор Димитров няма да играе трети край от началото на сезона 2024 в тениса.

Българинът загуби с 4:6, 3;6 от Алекс де Минор в полуфиналната борба от шампионата от категория АТР 500 в Ротердам.

Така сходно на предишния сезон, Григор отпада от един от обичайните за него шампионати крачка преди мача за купата, в който е взел участие един път в кариерата си - през 2018-а.

Освен това Григор пропусна да продължи страхотния си сезон с трети край в границите на единствено четири шампионата.

Българинът победи с купата в Бризбън при започване на януари, преди седмица загуби финала в Марсилия, а през днешния ден не съумя да преодолее полуфиналите на Ротердам.

А истината е, че Гришо просто не сподели равнището от предходините си мачове. Българинът не реализира нито един пробив, а позволи три, с което като че ли международният №11 Алекс де Минор завоюва справедливо.
 Снимка: Getty images
Мачът стартира извънредно за Григор, който не влезе по добър метод в него и позволи пробив още в откриващия си сервис гейм.

При това пробивът бе позволен без Григор да успее да направи нито една точка - на нула.

И въпреки по-късно българинът да откри своя темп и да стабилизира играта си, точно този пробив в първия сет се оказа решителният миг в сета.

До неговия край Григор имаше страховит късмет да върне пробива в четвъртия гейм, когато на два пъти стигна до брейкбол, само че и в двата случая го пропиля с форхенд в навън.

Така без повече пробиви до края на сета, Де Минор съумя да затвори частта с 6:4 и да се приближи на един сет от финала в Ротердам.

Вторият сет стартира по същия призрачен метод, като Алекс де Минор съумя да пробие още в първия гейм.

Григор по много наиевен метод пропиля задатък о 30:0, а по-късно даде късмет на Де Минор, от който австралиецът се възползва по страховит метод.

Големият късмет за Григор да се върне в този мач бе в шестия гейм, когато първата ни ракета доближи до единствения си късмет за пробив в сета, само че не съумя да се възползва.

Това очевидно изнерви Димитров, който като че ли загуби религия, че може да промени нещо в мача.

Макар да взем идващото си подаване, той загуби два следващи гейма, в единия от които бе пробив и по този начин се елементарни с шанса за втори край на шампионата в Ротердам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР