За втора година Украйна отбелязва Деня на своята независимост в

...
За втора година Украйна отбелязва Деня на своята независимост в
Коментари Харесай

Близо сме до победата: съветник на Зеленски пред ДВ

За втора година Украйна отбелязва Деня на своята самостоятелност в изискванията на война против съветските нашественици. „ Единството на нашата нация е невиждано ", акцентира по този мотив шефът на президентската администрация Андрий Йермак. Той счита, че е доближат основен миг във войната: „ Имам чувството, че сме покрай успеха “, споделя за Дъждовни води 51-годишният консултант на президента Зеленски.

„ Докато не освободят и последния сантиметър украинска земя "

" Никой не знае какъв брой още ще продължи това, само че ние към този момент извървяхме дълъг път ", акцентира Йермак. Той напомня, че при започване на съветската инвазия се смяташе, че Украйна няма да издържи повече от три дни, след това те станаха няколко месеца, а войната към този момент продължава година и половина. „ Усилията ни в този момент са ориентирани освен към нашата защита, а и към освобождението на окупираните територии “, твърди той.

Няма да спрем, до момента в който " и последният сантиметър от украинската земя " не бъде отвоюван от руснаците, продължава Йермак. " Няма нищо, което да желаеме повече от успеха и това да върнем мира в нашата страна. " Това обаче напълно не значи да преговаряме с Москва – не и преди всички съветски войски да са напуснали Украйна, прибавя президентският консултант: " Нашата позиция е ясна, тя е известна на всички: Докато съветските войски са на наша територия, не може да има никакви договаряния. "

Контранастъплението напредва постепенно

В хода на контраофанзивата, почнала през лятото, украинската войска отбелязва прогрес, въпреки и прекомерно муден, споделя още ръководителят на президентската канцелария. Три са главните аргументи за това: „ Голяма част от територията е минирана. На второ място - към момента не разполагаме с задоволително оръжия. А третата причина е, че ние сме разнообразни от руснаците – до момента в който в Кремъл гледат на бойците си като на пушечно месо, ние ценим хората си и мислим за тях ", споделя Йермак. " Те даже не прибират телата на всички убити бойци ", прибавя той.

По-нататък шефът на президентската канцелария се стопира на интернационалната поддръжка за Украйна и особено акцентира ролята на Германия. „ Тя се трансформира в един от най-големите ни поддръжници ", акцентира Андрий Йермак.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР