За всички нас поканата към д-р Мартин Захариев е признание,

...
За всички нас поканата към д-р Мартин Захариев е признание,
Коментари Харесай

Туризмът оцени положително номинацията на Мартин Захариев за...

„ За всички нас поканата към доктор Мартин Захариев е самопризнание, както за неговите персонални и професионални качества, извънреден потенциал и осведоменост, по този начин и за престижа на Националния Борд по Туризъм, най- огромната работодателска организация в бранша и асоцииран член на Световната Организация по Туризъм към Организация на обединените нации / UNWTO /. Уверени сме, че България има потребност освен от постоянно държавно управление и непоклатимост, само че и от кадърен управнически екип, който да си слага амбициозни цели и да реализира ефикасни резултати в полза на развиването на българското общество. “ – по този начин, със удовлетворение Националният ръб по туризъм разяснява номинацията на Мартин Захариев за министър на туризма. 

През последните 30 година доктор Мартин Захариев работи в региона на медиите, телекомуникациите, осведомителните технологии и туризма. В професионалната си кариера е бил публицист, редактор, радио и ефирен водещ и продуцент, дълготраен издател на списания и бизнесмен в разнообразни медиини и новаторски софтуерни планове.

Завършил е Право в ЮФ на Софийския Университет и е специализирал Медиен Мениджмънт в Съединени американски щати и Англия. През разнообразни години (1993 – 2008) основава и издава едни от водещите месечни списания в България: Union Media – 1994-1996, Егоист 1996-2007, ЕГО- 2007-2009, Плейбой 2002-2008, Ритъм 2003-2007, Мотор Шоу 2005-2015, Bulgaria Air 2004-2010, Hello!, BBC Знание, BBC Good Food, BBC Top Gear, Grazia, Glamour. Създава и ръководи радио мрежите Ретро Радио /2001-2008 г/. и Радио Гонг /2004-2008/, както и компанията за аудио стрийминг на медийно наличие Digital Radio /2008-2012/.

През различини интервали е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните организации и член на управителните препоръки на Асоциацията на радио и телевизионните оператори – АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти – АТП.

През 2013 година е определен за народен представител от София в 42-то Народно заседание, като гражданска квота, където е член на комисията по просвета и медии, както и член на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия. В 43-то Народно заседание е консултант към същите две комисии.

През 2014 година основава високо софтуерната компания " Евротръст Технолъджис " АД снабдител на квалифицирани удостоверителни услуги и електронна идентификация. От тогава до през днешния ден е член на борда на шефовете, а също по този начин е ръководител на борда на шефовете на Егоист АД.

През 2020 година, посредством компанията си Union Media Ltd., основава осведомителния портал ( www.5gbg.bg ), който разгласява настоящи вести, разбори и данни по отношение на мобилните мрежи от пето потомство и тяхното развиване, сигурност и изгоди в България и по света. През 2021 година основава фондация в социална изгода „ Дигитална България “ и е член на управителния съвет. Чрез фондацията провежда и осъществя с локалните общини, планове и конференции: DigitalSofia, DigitalPlovdiv, DigitalVarna. Digital Burgas.

През 2020 година е определен за зам. ръководител на Обществения съвет на Българска национална телевизия.

От 2016 година е изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, най-голямата неправителствена организация в бранш туризъм, а през 2018 е определен за заместник-председател на Управителния съвет на борда, какъвто е и в този момент.

През 2019 година пази докторска дисертация в УНИБИТ на тематика „ Дигитализация на бизнеса в туризма “.

Семеен е, с две деца. Ползва свободно британски език.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР