За всички епохи на човечеството по света са построени безброй

...
За всички епохи на човечеството по света са построени безброй
Коментари Харесай

Нишки над бездната

За всички столетия на човечеството по света са издигнати безчет мостове. Приказно красиви и неугледни, от камък и сковани от дъски, големи и дребни – всички те служат на една цел – да съединяват пространства, разграничени от води, пропасти или каньони.

Ръкотворните уреди, висящи във въздуха, постоянно са изглеждали като част от различен свят. Вероятно по тази причина по целия свят има много митове за тези уреди. А и самите мостове даже в нашия образован век не бързат да разрушават магичния си ореол.

Според изказванията на астролози мостовете се ръководят от Змиеносец – тринадесетият, най-тайнствен зодиакален знак. Той бил прочут със своята противоречивост и със същото качество се отличавали и неговите владения. Известно е, че в продължение на доста епохи в огромни градове точно на мостове се правили обществените изтезания, там се излагали и главите на екзекутираните нарушители. Но в това време градските мостове са били обичано място на търговците, отварящи тук дребни дюкяни и сергии.

За мостовете има доста митове и най-прекрасната от тях се е родила напълно скоро. Тя споделя за чудния Мост на дъгата, ситуиран на края на небето. Там след гибелта намират покой нашите домашни любимци – кучета и котки. На този мост, където е постоянно лято и постоянно свети слънцето, към тях се връщат здравето и младостта. Там, в игри на зелени поляни, те чакат срещата си със своите обичани стопани, която един ден безусловно ще се състои.

Всеки мост има лична история и всеки е посвоему необикновен. Интересно е, че с съвсем всеки мост е обвързвано едно или няколко злокобни предания.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР