За всички частни имоти в Борисовата градина ще бъде направен

...
За всички частни имоти в Борисовата градина ще бъде направен
Коментари Харесай

Общината търси как да си върне евтино имоти от Борисовата градина

За всички частни парцели в Борисовата градина ще бъде изработен юридически разбор и ще се набележат ограничения за връщането на парцелите във притежание на Столичната община. Конкретните стъпки за това обаче евентуално ще бъдат подхванати след одобряването на устройствения проект за най-големия парк в София, тъй като той би понижил финансовите искания на частните притежатели.

Кога и в какъв тъкмо тип проектът ще бъде признат все още не е ясно. Предстои да бъдат прегледани всички стотици оферти и мнения по плана за организационен проект. След това те би трябвало да бъдат прегледани от Общинския експертен съвет по устройство на територията. След това рекомендациите, признати от този орган, ще би трябвало да бъдат изпълнени от създателите на плана " Ковачев проектант ", които ще преработят устройствения проект и той още веднъж ще бъде подложен на публично разискване.

Това стана ясно след края на първия стадий от разискването на проекта. Заключителната полемика по него беше в сряда, а в четвъртък общинският съвет реши четири парцела в Борисовата градина да бъдат трансферирани от общинското сдружение " Софийски парцели " на общината и да бъдат оповестени за обществена общинска благосъстоятелност.

Според кмета Йорданка Фандъкова, която предложи изваждането на терените, цялата територия на парка би трябвало да е обществена благосъстоятелност. А прехвърлянето на тези терени щяло да помогне при решаването на делата, които се водят с актуалните им наематели - автокъщата " Капитолия ", заведението " Маймунарника " и ресторанта " Веселото село ".

Заради неразбираемия период за приключването на делата, не се знае и по кое време тогавашните наематели на терените ще ги освободят. Когато това се случи, от общината имат желание да трансфорат терена на " Веселото село " още веднъж в част от парка, парцелът, заеман от " Капитолия ", би трябвало да се трансформира в под земята паркинг, а в постройката на терена вероятно да се възстановят съществувалите в миналото криви огледала. На мястото на " Маймунарника " ще продължи да има заведение, само че ще бъдат възобновени и трите дансинга.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР