За всеки един гейт в ГЕРБ има обвинения, заяви премиерът

...
За всеки един гейт в ГЕРБ има обвинения, заяви премиерът
Коментари Харесай

Борисов: За всеки гейт в ГЕРБ има обвинения. Депутатът на Нинова, купувал гласове, още е в парламента

За всеки един гейт в ГЕРБ има обвинявания, съобщи министър председателят Бойко Борисов пред БТВ по отношение на така наречен суджукгейт. Той напомни в тази връзка, че депутът от Българска социалистическа партия, упрекнат в пазаруване на гласове, още е в Народно събрание: „А нейният (на Корнелия Нинова, бел. ред.) народен представител още е в Народното събрание и твори закони.“

За проблема „Цанков камък“ Борисов съобщи, че не имал избор с изключение на да го открие. „Или да доплатим или да го оставим като монумент на нелепостта. Аз се обърнах към българите и ги питах какво да създадем. Това коства 1 млнд, един плувен басейн, запълнен с бетон. След 3 хиляди години ще го изплатим“, съобщи Борисов.

За проблема с „Дунарит“, Борисов съобщи, че господин Гебрев може да си спомни времената на стачките във ВМЗ Сопот. Положихме доста старания да възстановим оръжейната промишленост, от безусловно стачкуващи за заплати хора без поръчки, до цех цялостен с поръчки. Той си спомня тези диалози и се молех да се помогне на оръжейните предприятия. Не ме интересува нито „Емко“ нито нищо, страната има интерес държавната Кинтекс да работи за държавните фабрики. Не може държавната компания да работят напълно за медиатори, неведнъж съм казвал, че желая да махнем медиаторите. Защо ни е медиатор за барут от Сърбия. „Дунарит“ работи, заплаща си отговорностите, като си ги платиш, няма проблем“, съобщи Борисов.
Той добави, че не го интересува кой е притежателят, а единствено това хората да са добре, да има най-много поръчки и да се отстранен поръчките. Борисов акцентира, че „Дунарит“ никога няма нищо общо с депутата Делян Пеевски и дефинира това, като следващата опорна точка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР