За времето на провеждането на антитерористичната операция във връзка със

...
За времето на провеждането на антитерористичната операция във връзка със
Коментари Харесай

Руски медии: Част от ръководството на Русия се евакуира в Санкт Петербург, докато трае антитерористичната операция

За времето на провеждането на антитерористичната интервенция във връзка със опасността от завладяване на Москва от ЧВК „ Вагнер “ органите на държавното ръководство може да бъдат трансферирани в Санкт Петербург. Редица високопоставени служители към този момент се намират в северната столица на Русия, заяви телеграм каналът Думская.

Това съответствува с трафични данни от Flightradar24, на които се вижда аероплан на администрацията на президента Tupolev Tu-214PU с номер RSD629, който е оборудван и като летящ команден пункт да лети от Москва с незададена последна дестинация само че с курс към Санкт Петербург. По този мотив представителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга появилите се в съветски медии и обществени мрежи догатки, че на борда му е съветският президент. Путин си е в Москва и работи в кабинета си в Кремъл, сподели Песков.

От секретариата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев отхвърлиха информацията, че политикът също е напуснал Московска област.

„ Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, неговите помощници и секретариатът са на работните си места и извършват отговорностите си “, сподели пред кореспонденти Олег Осипов, асистент на заместник-ръководителя на Съвета за сигурност.

Самолетни билети за директни полети от Москва до Тбилиси, Астана и Истанбул към този момент не се оферират, заяви “Шпигел ". Германският портал отбелязва, че редица частни полети, напускащи Русия, могат да бъдат следени на платформата Flightradar24.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР