За военната интервенция на Турция в Сирия, президентът Ердоган настоява

...
За военната интервенция на Турция в Сирия, президентът Ердоган настоява
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Към момента няма пряка заплаха за страната ни


За военната намеса на Турция в Сирия, президентът Ердоган упорства от година и половина. Той желае да се сътвори зона за сигурност. Предприе се евакуиране на американските военни. Европейски Съюз приканва за разговор с Турция. Тя е значим сътрудник за България. Страната ни упорства да се съблюдава прецизно контрактуваното сред Европейски Съюз и Турция. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ В Турция има над 4 милиона бежанци, а това е огромен проблем за страната. На Съвета за сигурност коментирахме, че тази намеса може да докара до увеличение на миграционния напън към Европа. Има и различен риск - над 10 000 бойци на ИДИЛ се намират в затвори на територията на Сирия. Битката с Ислямска страна не е завършила. Всички ние поискахме отговори от Съединени американски щати за рецесията в Сирия. Има данни, че част от терористите са минали в Либия и Тунис. Призивът ни е да се прекратят тези дейности, подкрепяне на политическия развой в Сирия. Разбираме и терзанията на Турция. Има данни, че кюрдите са влезнали в договаряния с режима на Асад, а това може да усложни обстановката “, акцентира външният ни министър.

„ Не военните дейности са методът за преустановяване на войната в Сирия. Наблюдаваме деликатно обстановката. Към момента няма директна опасност за страната ни “, безапелационна е Захариева.

„ България не поддържа стопански наказания. Това би засегнало и нашата стопанска система “, разяснява още Екатерина Захариева.

Тя предизвести, че назрява филантропична рецесия в размирните региони. Страната ни била подготвена да помогне.

Захариева разяснява и срещата си с английския дипломат Ема Хопкинс. "Обидата е мощна и за българските жители. Българите не са расисти. Ние сме едни от най-толерантните хора и сме го доказвали в историята си. Подчерта се ролята на българското държавно управление и се благодари за бързата реакция. За страдание това е имиджов удар върху страната ни. Трябва да внимаваме какво приказваме, с цел да не подхранваме сходни изказвания ", разяснява тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР