За Великден ще пуснем 7 км от АМ “Европа и

...
За Великден ще пуснем 7 км от АМ “Европа и
Коментари Харесай

Министър Шишков: Тенденцията “липса на асфалт” породи тенденциозно отношение към мен на определени среди

За Великден ще пуснем 7 км от Автомагистрала “Европа ” и 7 км от скоростния път сред Мездра и Ботевград

„ Тенденцията „ липса на асфалт “ породи преднамерено отношение към мен на избрани политически среди. Политическото говорене, за което бях упрекнат, на процедура се оказа политическо говорене против мен. “

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в изявление за предаването „ Денят он еър “ на телевизия „ България он еър “.

„ Коментирал съм единствено и само обстоятелствата от инспекциите на пътищата, тъй като би трябвало да знаем, в какво положение са те и по какъв начин би трябвало да ги ремонтираме “, безапелационен бе министърът.

Той още един път акцентира, че инспекциите са взаимни с Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата и от тук нататък точно тези институции имат компетенциите да работят по установените резултати.

Поисканата от Прокуратурата инспекция и взетите ядки от асфалта през 250 метра на автомагистрала „ Хемус “ в сектора Софийски околовръстен път – гара „ Яна “ демонстрира сходни резултати, каквито бяха при извадените ядки и преди този момент – има изчезнал асфалт, стана ясно от думите на министъра.

„ До към две седмици ще има резултати и от инспекцията с георадара на Северната скоростна дъга и ще се покаже истината за положението на пътя “, изясни още проектант Шишков.

По предварителни данни обаче резултатите са разочароващи и удостоверяват досегашните констатации на министъра.

Освен за дебелината на асфалта на Тангентата ще бъде направено проучване и на носимоспособността на пътя, изясни районният министър и разясни, че за задачата е наета хърватска компания, която е известна в европейските среди и ще покаже справедливи и точни резултати. Стойността на проучването ще бъде не повече от 30 хил лева за 16-те километра, които ще бъдат тествани.

Според него единствената „ хубава “ страна на протичащото се през последните месеци е, че сходно строителство повече няма да се случи, тъй като сигурно би трябвало да има осъдени и в бъдеще никой няма да строи по подобен метод.

В изявлението министърът заяви две положителни вести за водачите, а точно, че за Великденските празници ще бъдат пуснати близо 7 километра от автомагистрала „ Европа “ сред Драгоман и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и 7 километра от скоростния път Мездра – Ботевград, обхода на Новачене.

„ Полагаме старания да облекчим напредването на хората и през 3-4 месеца съумяваме да пускаме значими сектори от републиканската пътна мрежа. Започнахме укрепването и на свлачището при тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “, до няколко месеца придвижването и там се чака да бъде пуснато “, акцентира Шишков. Той добави, че това е единствено забележимата част от работата на екипа на Министерство на регионалното развитие, има и голяма невидима част като одобрение на планове, на Подробни устройствени проекти и други, които са значими за строителството на инфраструктурните обекти.

*ИЗточник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР