За успeшно справяне с коронавируса в държавата е необходимо извънредно

...
За успeшно справяне с коронавируса в държавата е необходимо извънредно
Коментари Харесай

В С.Македония удължиха извънредното положение с още месец


За успeшно справяне с ковид в страната е належащо изключително състояние, реши държавното управление на Северна Македония по отношение на предлагането, което ще показа на президента Стево Пендаровски, оповестява скопският вестник " Вечер ", съобщи БНР. На съвещание на държавното управление бе взето решение на Пендаровски да бъде показано предложение с отчет за до момента признатите ограничения от страна на държавните институции, осведомиха от държавната пресслужба.

Преди това президентът съобщи, че е известно, че изключителното състояние, което изтича тази седмица, ще бъде продъжено с нови 30 дни. Той сподели, че в четвъртък следобяд ще има още веднъж съвещание на Съвета за сигурност и в случай че при него дойде искане от държавното управление, напълно ясно е, че изключителното продължение ще бъде продължено, написа вестник " Вечер ".

Възможно е единствено на децата с аутизъм да бъде разрешено да излизат през уикенда, написа в заглавие " Независен весник ". По искане на родители да се дефинират няколко часа денем, в които един родител да може да разноски децата до 10-годишна възраст, министърът на опазването на здравето Венко Филипче съобщи, че по този начин ще се наруши редът и има риск за събиране на дребни групи към постройките.

Разглежда се обаче вид да се разреши излизане на децата с аутизъм, които имат открит режим, който, в случай че се наруши, може да докара до утежняване на положението на децата, сподели министърът. За това ще се беседва в Комисията по заразни заболявания, след което ще бъде взето решение преди идните Великденски празници, когато под карантина ще бъде цялата страна от петък следобяд до вторник сутринта, написа скопският вестник.

Скопските издания оповестяват, че държавното управление е решило на свое съвещание през вчерашния ден, че на още 118 компании с 1116 работещи ще бъдат утвърдени безлихвени заеми в общ размер от 936 602 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР