За твърденията на г-н Дунчев, които е твърде вероятно да

...
За твърденията на г-н Дунчев, които е твърде вероятно да
Коментари Харесай

Земеделският министър: Вероятно твърденията на Дунчев са подтикнати от амбициите му за развитие в този сектор

За изказванията на господин Дунчев, които е прекомерно евентуално да са подтикнати от персоналните му упоритости за развиване в този бранш, мога да кажа, че всички чиновници в горската система дават отговор на избрани условия и са експерти. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов във връзка от " Продължаваме промяната " и някогашен шеф на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) Александър Дунчев.

" Аз споделям мнението на вицепремиера Нинова, че неговото предпочитание да заеме този пост в някакъв интервал от време сега излиза на напред във времето , само че по-скоро изненадата ми е, че в един извънредно тежък и сложен миг, както за страната, по този начин и за цяла Европа и за света, господин Дунчев се занимава с персоналните си проблеми, с които желае да постави, може би, динена кора на обединението, тъй като, мисля, че през днешния ден беше ясно казано от вицепремиера Нинова в диалог с премиера Кирил Петков ", че това не е позиция на коалиция " Продължаваме промяната ", а персоналното виждане на господин Дунчев ", сподели Иванов в отговор на въпрос какви са персоналните мабиции на народния представител.
 Станислав Балабанов: Българска социалистическа партия да кажат има ли напрежение в обединението
Станислав Балабанов: Българска социалистическа партия да кажат има ли напрежение в обединението

Оотказа да разяснява дали земеделският министър Иван Иванов би трябвало да бъде заменен

Според земеделския министър сега в бранша има раздвижване, тъй като измененията, които се прават са с една единствена цел - да бъде изгонена горската мафия . " Допускам, че една от аргументите за тези офанзиви са точно накърнените ползи на някои от тези компании, които спекулираха на пазара и взимаха прекомерно висока цена от жителите ", добави той. Иванов уточни също, че Дунчев би трябвало да показа някакви доказателства за своите изказванията, че горската мафия дърпа конците в Министерството на земеделието. " Откакто аз съм министър, в държавните горски предприятия са направени 68 000 инспекции и са формирани 2 265 акта за нарушавания ", означи Иван Иванов.
 Горските сформираха над 200 актове за нарушавания
Горските сформираха над 200 актове за нарушавания

Задържани са 14,00 плътни куб. м обла строителна дървесина

Той съобщи още, че в информацията, която изисква Дунчев, има прекомерно доста персонални данни, които са предпазени по закон. " Ако той е имал предпочитание, би могъл да пристигна в министерството да се запознае с всеки един от тези хора, които за влезнали. Той ги познава съгласно мен и по думите му, само че аз съм сюрпризиран от тези изказвания, защото огромна част от хората, които пази, са в това число деятели на ГЕРБ. Аз мога да го покажа и със снимков материал, тъй че, аз не се тормозя от всяко едно деяние, което правя. Още повече, че в това министерство е разбъркан екип. Знаете, че има зам.-министър от " Продължаваме промяната ", който дава отговор точно за ИАГ и плановете, които прави. Така че, в случай че господин Дунчев хвърля тиня върху личната си партия , това е неприятно. Аз ви споделям, че с сътрудника Христанов работим в добър екип и той ръководи добре секторите, които са му предоставени ", сподели още Иванов.
 Нинова желае горските стопанства сами да добиват дървесина
Нинова желае горските стопанства сами да добиват дървесина

Аталай ще търси социалисти в гората

Той уточни също, че министерството е готово със законопроекта за от неговата конструкция и прекосяването му на непосредствено послушание към Министерски съвет (МС), като на 28 януари той е подаден в кабинета и се чакат бележките на Министерски съвет по него, след което той да влезе в пленарна зала и да се прегледа от народните представители. " Ние от наша страна си съблюдаваме извънредно прецизно съдружното съглашение в частта " Земеделие ", акцентира Иван Иванов.

По думите му е прекомерно евентуално упоритостите на Дунчев да са ориентирани и още веднъж към директорския пост на ИАГ, откакто не се е осъществил като министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР