За трите години начело на държавата президентът Радев няма с

...
За трите години начело на държавата президентът Радев няма с
Коментари Харесай

Караянчева счита, че Радев не се справя като обединител на нацията

За трите години отпред на страната президентът Радев няма с какво да бъде запомнен. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, в изявление за предаването „ Неделята на Нова “ по Нова телевизия.
„ Аз мъчно разясня президента, тъй като той постоянно приказва едни и същи неща. Няма по какъв начин да го коментираш по нов метод. Чисто институционални връзките са положителни, само че когато се изказваш като политически водач, когато единствено критикуваш, когато не признаваш даже и едно положително направено и когато три години към този момент си на власт, а ти нямаш нито една запаметяваща се идея. Ако се върнем в годините обратно, президентът Желев беше първият демократично определен президент. Президентът Стоянов сподели онази фраза „ дано затворим фабриката за илюзии “, когато беше най-трудно, най-тежко, той оказа помощ в този най-труден миг. Президентът Първанов – " Българската Коледа ", нещо неповторимо, което продължава и до през днешния ден. Президентът Плевнелиев – индивидът, който затвърди евроатлантическия курс на България. С какво ще запомните досега президента Радев? Аз няма с какво да го запомня досега, с изключение на едни съвещания ", разяснява Караянчева.
" Виждаме някакво заглавие в медиите, незабавно се употребява като опция да се събере някакъв съвет, който да разисква и оттам-нататък - нищо. Какво стана с „ Апартаментгейт “, със свинската чума, с Изборния кодекс? Сега желае да трансформира Конституцията. За да употребява момента медийно,да вземе някоя тематика, да блесне, да се изкаже чисто политически, да нападна премиера. Много е елементарно да приказваш, когато нямаш безусловно никакви отговорности. Той не се оправя като обединител на нацията. Това е казусът ", уточни Цвета Караянчева, представена от организация " Фокус ".

Диалогът, който би трябвало да водим, не би трябвало да го водим от позицията на политически водачи. Президентът не би трябвало да приказва единствено хубави неща. Нека да подлага на критика. Но да използваш тематики от вестниците и да правиш сбирки, с цел да задържаш по някакъв метод медийното внимание върху себе си, по-късно какво? Нищо, до такава степен “, сподели още Цвета Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР