За три месеца война в Украйна руската армия е загубила

...
За три месеца война в Украйна руската армия е загубила
Коментари Харесай

За 3 месеца в Украйна Русия е загубила толкова войници, колкото за 9 години в Афганистан

За три месеца война в Украйна съветската войска е изгубила толкоз бойци, що се касае за цялата война в Афганистан, съобщи Би Би Си, базирайки се на данни на английското разузнаване.

На 24 февруари Русия стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна. По данни на Киев за три месеца съветската войска е изгубила над 29 000 свои бойци. Москва не разкрива броя на убитите съветски военнослужещи на украинска земя. Министерството на защитата на Англия предвижда, че тези жертви, защото те не престават да се усилват, ще станат все по-очевидни за съветската общност и „ недоволството на обществото от войната и желанието за изложение (на недоволството) може да нарасне “.

Съветският съюз по време на войната си в Афганистан губи 15 000 бойци. Смята се, че тази война е и един от факторите за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Руската агитация в този момент твърди, че войната в Украйна е била неизбежна поради опасности за националната сигурност на Русия, въпреки че съответни доказателства за такива не бяха показани. Всеки съветски жител, който си разреши намерено да приказва за военните загуби на Русия в Украйна или да възрази против военната експанзия, бива пращан в пандиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР