За трети пореден път избухна пожар на частната зеленчукова борса

...
За трети пореден път избухна пожар на частната зеленчукова борса
Коментари Харесай

Щети за над 200 000 лв. след пожара в борсата на Кърналово

За трети следващ път избухна пожар на частната зеленчукова борса в петричкото село Кърналово. При пожарът от нощес няма потърпевши при хора, само че материалните вреди са за стотици хиляди левове.

Огънят е тръгнал от едно от междинните халета и бързо е обхванал повърхност от към 600 квадрата. Стоката в халетата е изцяло унищожена.

Собственикът на борсата отвод коментар за случая с претекст, че не знае детайлности към станалото. Точната причина за пораждане на пожара следва да бъде открита от проверяващите органи. Версията за тенденциозен палеж от съперници в бизнеса не е изключена.

Подробности вижте в директното включване на Владислава Миланова.

Около 20 часа през вчерашния ден, след редица спирания на електричеството в едно от халетата на частната борса поражда пожар, който за минути обгръща и прилежащите 6 кафези.

" Пламък отвред, голям пламък... Звъннах незабавно свързах се пристигнаха хората... Тук говорихме за доста стока, пари... Човека през вчерашния ден разтоваря толкоз доста, не е обикновено, по какъв начин стават тия палежи, съзнателно ли са не знам. " - разяснява Наско, който работи на борсата и е станал очевидец на пожара

" Първият път се възпламени тая линия, вторият път там тея хранилища, не знам от какво се възпламени, просто не знам по какъв начин става по този начин да се възпламени - за трети път да се възпламени борсата.Не знам дали е съзнателно или от електричеството, първия път не се разбра, втория път отново. " - прибавя различен свидетел - Живко

Един от най-пострадалите търговци на плодове и зеленчуци е Григор Илиев, който търпи загуби и при предходните пожари. Той е решен да търси правата си в съда.

" Щетите по моя преценка са най-малко за 200 000. Отделно да изгори в допълнение колички, плодове - това ще се проверява с органите отсам натам….Не е изправно в тая борса нищо, на всички места висят кабели. " - ядосва се Григор Илиев.

Екипи на пожарната в Петрич и Сандански се бориха с огнената буря в продължение на часове късно вечера.

" Конструкцията напълно е горима, а и в резултат на мощния вятър се е популяризирал доста бързо и обхвана цялата постройка. Около 500-600 кв.м. като последното го спасихме. За страдание продукцията е напълно унищожена. " - споделя гл. контрольор Стоян Тилев, шеф на пожарната в Петрич

За един от предходните пожари на зеленчуковата борса бяха арестувани двама мъже по обвиняване, че са провокирали огъня, поради погрешно боравене с оксижен. По късно те бяха освободени.

Репортаж: Владислава Миланова/Иван Терзиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР