За трети път Велико Търново и стадион Ивайло“ приемат държавно

...
За трети път Велико Търново и стадион Ивайло“ приемат държавно
Коментари Харесай

Велико Търново ще домакинства държавното първенство по лека атлетика на открито

За трети път Велико Търново и стадион „ Ивайло “ одобряват държавно състезание по лека атлетика навън.

Националните първенци в дисциплините бяха излъчени за първи път в историята в старопрестолния град през 2017 година. Миналото лято конкуренцията още веднъж бе на пистата на „ Митичния “ и събра над 2000 спортисти и треньори. Сега огромният състезателен конгрес ще се организира в събота и неделя /11 и 12 юни/ на откритата лекоатлетическа писта, която е измежду най-хубавите в страната.

Във Велико Търново идват претендентите за оценките при мъже и дами, а също и при юноши и девойки под 16 години. В двата спортни дни те ще премерят сили допълнително от 70 старта в другите дисциплини.

В събота шампионата потегля в 8,30 ч. с мятане на чук при момчетата и завършва с финала на 4х100 метра при мъжете към 20,15 часа.

В неделя в 9,00 ч. програмата откриват девойките на 200 метра, в 19:00 часа е финалът на 4х400 метра при мъжете.

Заради огромното спортно събитие откритата лекоатлетическа писта на стадион „ Ивайло “ ще бъде затворена за жители от 9 до 14 юни. Причина за ограничаването е подготовката за надпреварите, която към този момент стартира – първите детайли от оборудването са на стадиона. В началото на идната седмица пък ще бъдат демонтирани и прибрани скочищата за висок и пастирски скок, мрежата на клетката за хвърляния, трудностите и измервателните уреди.

Съорганизатори на шампионата са Българска федерация по лека атлетика и Община Велико Търново, дружно с Общинско дружество „ Спортни парцели и прояви “.

Снимка: Ростислав Грънчаров/архив
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР