За трети път фестивалът Киномания ще има и своето онлайн

...
За трети път фестивалът Киномания ще има и своето онлайн
Коментари Харесай

Гледаме филмите от Киномания и онлайн

За трети път фестивалът Киномания ще има и своето онлайн наличие, само че за пръв път паралелно с прожекциите в кината. И тази година хазаин на онлайн селекцията е Neterra.TV+. Фестивалът ще може да се гледа от 21 ноември до 4 декември от цялата страна, като могат да се купят и билети за един филм или за кино пакети, които включват 3, 5, 10 или всичките 15 кино лентата.

В програмата има по нещо за всеки усет: хитови заглавия от италианското и френското кино, златни класики, комедии, драма и документални филми. Сред акцентите онлайн се открояват Момчето от парадайса на Тарих Салек. Филмът споделя историята на основния имам, който умира внезапно пред студентите си в влиятелния университет на Кайро. Смъртта му дава началото на безжалостна борба за въздействие кой да заеме неговото място.

Майсторски трилър за политизацията на религията. Не е за изпускане и " Безкрайността " с присъединяване на очарователната Пенелопе Крус. Филмът наблюдава задълбочаваща се фамилна рецесия, разрастваща се в Рим през 70-те години на предишния век – време на огромни обществени и културни промени. Най-голямото момиче в фамилията предумишлено се показва пред приятелите си като момче, с което предизвика развръзката на проблематичните връзки. Един от чаканите филми тази година е " Суша ", който демонстрира по какъв начин се трансформират орисите на неколцина радикално разнообразни жителите на Рим, техните привички и метод на живот в изискванията на суша, траяла цели три години. В продукцията взе участие Моника Белучи. Друго хитово заглавие е " Маскарад " с присъединяване на забележителната Изабел Аджани, който " разруши " боксофисите във Франция. Историята ни среща с някогашния танцьор Адриен, който дружно с партньорката си Марго – дребна мошеничка и изключителна хубавица, възнамеряват истински прочувствен маскарад…Сред френските заглавия е Млади вечно, копродукция сред Италия и Франция от 2022 година Филмът наблюдава историята на Стела, Виктор, Адел, Етиен, когато са на 20.

Те са признати в фамозната актьорска школа на Патрис Шеро в " Театр дез Амандиерс ” в парижкото предградие Нантер. Младостта в театъра, изживяна на цялостна скорост – с цялата пристрастеност и обич. Премиера от 2022 година е и филмът Брат и сестра. Те наближават петдесетгодишнините си. Алис е актриса, а Луи – преподавател и стихотворец. От 20 години те освен се отбягват един различен, а и изобщо не си приказват. Но гибелта на техните родители ще пресече пътищата им. Леа Сейду ще забележим във кино лентата на режисьора и сценарист Миа Хансен-Льове " Една хубава заран ". Сейду е в облика на самотна майка, която се грижи безрезервно за болния си татко. Среща със остарял другар слага началото на буйна връзка сред двамата, макар, че той е привързан. Прекрасните Шарлот Гензбур и Еманюел Беар блестят в носталгичния " Пътниците на нощта " на Михаел Ерс. Елизабет е изоставена от брачна половинка си жена, майка на двама младежи, която стартира работа в нощно радиопредаване, където попада на младата Талула и взема решение да я приюти в дома си. Жерар Депардийо пък ще забележим във кино лентата " Умами ", в ролята на фамозния готвач Габриел Карвен, който се насочва на пътешестване до Япония с вярата да открие тайнствения пети усет, наименуван точно умами. От музикалните оферти на Киномания онлайн може да се насладите на документалния " Сезария Евора ", представящ живота на звездата от Кабо Верде.

Интимен взор върху ориста на певицата, нейните възходи и падения, демони и великолепие. От златните класики в селекцията е шедьоварът " Теорема " на легендата Паоло Пазолини, където тайнствен млад мъж съблазнява всеки от членовете на буржоазно семейство, а когато ненадейно си потегля всеки от тях е заставен да продължи живота си;

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР