За трета поредна година Созопол ще бъде домакин на Младежкия

...
За трета поредна година Созопол ще бъде домакин на Младежкия
Коментари Харесай

Созопол ще бъде домакин на младежкия фестивал "Солинария" за трета поредна година

За трета поредна година Созопол ще бъде хазаин на Младежкия арт фестивал " Солинария ", който ще се организира от 11 до 14 юли.

Програмата ще бъде открита от Вокален отбор " Фортисимо ", които са носители на голям брой награди от национални и интернационалните състезания. В репертоара на ансамбъла са включени авторски обработки на разнообразни по жанр и род творби - класическа музика, фолклор, българска и международна поп и рок музика.

Във втората фестивална вечер на сцената, която ще придвижи публиката в света на ударните принадлежности със собствен нов авторски план.


© " Солинария "

" Солинария " ще се организира сред 11 и 14 юли в Созопол.

Третата вечер от концертната стратегия ще бъде отдадена на участниците в майсторските класове по цигулка на Ангелина Абаджиева и тромбониста Велислав Стоянов. Ангелина Абаджиева е дълготраен концертмайстор на оркестъра националното радио в Кьолн, Германия, а Велислав Стоянов е диригент и учител в Националната музикална академия " Панчо Владигеров ". Той предлага майсторски клас, включващ 7 модула, обхващащи разнообразни техники и стилистики при свиренето на медни духови принадлежности.

В последната фестивална вечер на сцената ще бъдат SIN -THESIS, в чийто състав се влизат Мартин Ташев - тромпет, Димитър Льолев - саксофон, Велислав Стоянов - тромбон, Милен Кукошаров - пиано, Борис Таслев - контрабас и Атанас Попов - ударни принадлежности. На сцената на " Солинария " групата ще има опцията да показа премиерата на музикалната си стратегия, която ще бъде създадена особено за фестивала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР