За трета поредна година ще се проведе тържественият пасхаленблаготворителен концерт

...
За трета поредна година ще се проведе тържественият пасхаленблаготворителен концерт
Коментари Харесай

Билетите за Мост на небесата са разпродадени, Фондация Нашият дом е България: Благодарим!

За трета поредна година ще се организира тържественият пасхален

благотворителен концерт „ Мост на небесата “ в гората пред мистичния скален феномен „ Божия мост “.

 

Спектакълът по случай Възкресение Христово, празникът на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука по традиция ще се състои край врачанското село Лиляче.

 

Датата на тазгодишното мероприятие е 20 май. А билетите към този момент са разпродадени. Интересът още веднъж е голям.

 

" За наша наслада събитието към този момент е разпродадено. Благодарим за доверието на нашата вярна аудитория! За всички, които не са съумели да си закупят билети ще се радваме да ви забележим на някое от идващите ни събития ", написаха от фондация " Нашият дом е България ", уредник на концерта.

 

Някои от изпълнителите в концерта са Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, женски хор „ Нуша “, оркестър при отбор „ Филип Кутев “, типичен отбор „ Кварто “ и приятели, както и актьорите Веселин Калановски, Деян Жеков, Янко Лозанов. Водеща на събитието ще бъде Галина Димитрова.

 

За да зарадват нетърпеливите фенове, като споделят част от процеса по подготовката на огромното събитие, от фондацията разгласиха и две къси видеа от процеса по подготовката. Потребителите във Facebook станаха очевидци на подготовките на Ива и Велислава Костадинови, Гуна Иванова, Класически отбор " Кварто " и другари. В тях взе участие и уредникът на концерта и идеолог на " Нашият дом е България " арх. Пламен Мирянов.

 

Събитието е само по рода си и заради обстоятелството, че за втора поредна година прераства в двудневен фестивал.

 

През деня на концерта на поляната пред входа на пещерата присъстващите ще могат да опитат вкусна врачанска кухня, езда, пукотевица с лък или издигане с топловъздушен балон. Ще бъдат показани разнообразни занаяти, както и доста локални производители на млечни и месни артикули, вино, мед и други

 

От 16:00 ч. Прабългарска школа за оцеляване “БАГА-ТУР ” ще показват един от своите емблематични спектакли.

 

Тържественият Пасхален концерт ще стартира в 19:00 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде видоизменен под багрите на художественото осветяване.


В празничната стратегия ще можете да се насладите на тържествени
църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

 

Зрителите ще станат очевидци на един спиращ дъха достоверен пасхален концерт с оригинални светлинни детайли в композиция с невероятната естествена атмосфера на откритата сцена под звездното небе.


Пасхалният концерт е привързан и с благотворителна идея. Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени за построяването на параклис „ Свети Дух ” в региона на „ Божия мост ”.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР