За трета поредна година паричното обезщетение за отглеждане на дете

...
За трета поредна година паричното обезщетение за отглеждане на дете
Коментари Харесай

Майчинството няма да се вдига и през 2021 г.

За трета поредна година паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст и следващата година остава 380 лева Това взеха решение депутатите откакто одобриха на второ четене за идната година. Предложението беше гласувано с 83 гласа " за ", 54 " срещу " и 10 " въздържал се ".

Парите за майчинство да се усилят до 650 лева предложиха от Българска социалистическа партия и " Воля ", като по този начин се изравнят с минималната работна заплата. Идеята им обаче не срещна поддръжката на ръководещото болшинство. Парламентът отхвърли и предлагането на Движение за права и свободи за нарастване на майчинските с 40 лева, т.е. компенсацията да стане 420 лева Опозицията от дълго време предлага повишение на парите за майчинство като мярка против демографската рецесия.

Социалистите упрекнаха ръководещите, че обричат майките на беднотия. Аргументите бяха, че пари има, само че ръководещите не желаят да ги дадат на майките. 650 лв. подсигуряват най-малко най-малък стандарт на живот за децата, посочи депутатът от Българска социалистическа партия Румяна Сидерова.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна въз...

Освен че не са пипани от 3 години, парите за майчинство са единствено с 11 лева над линията на беднотия у нас, която от тази есен е 369 лева Опозицията уточни и различен проблем – неналичието на задоволително ясли и детски градини в София. 9406 деца са получили известие, че не са класирани за детска градина в столицата, уточни Сидерова.

Бюджетът на ДОО възлиза на съвсем 15 милиарда лева, по-голямата част от които са предопределени за пенсии., а оптималната става 1440 лева към пенсиите си до март в това число. Не се одобри предлагането на Българска социалистическа партия възрастните да получат по 100 лева в допълнение и то до края на годината.

Минималният застрахователен приход се подвига до 650 лева (колкото ще бъде и минималната работна заплата), а. Минималното обезщетение за безработица за 2021 година ще бъде 12 лева дневно, а оптималното – 74.29 лева

Депутатите взеха решение платеният отпуск през 2021 година да се признава за трудов стаж., а. Досега за застрахователен стаж се зачиташе времето до 30 работни дни неплатен отпуск през една календарна година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР