За трета поредна година Kaufland България е основен партньор на

...
За трета поредна година Kaufland България е основен партньор на
Коментари Харесай

За трета поредна година Kaufland България е основен партньор на една от най-мащабните екологични инициативи у нас „Книги за смет”

За трета поредна година Kaufland България е главен сътрудник на „ Книги за смет” – една най-мащабните екологични начинания у нас, която насърчава по едно и също време преработването и четенето. Деветото следващо издание на самодейността ще се състои в девет български града в границите на два уикенда през май и юни, като за първи път „ Книги за боклук “ ще бъде в толкоз градове.

Добре познатият правилник на „ Книги за боклук “ планува всеки, донесъл кг годна за преработване пластмаса, да получи в подмяна книга по желание и отстъпка за артикули на Kaufland. Тази година измежду разнообразието от книги ще бъдат включени и две детски заглавия от издателство „ Ракета” - „ На планина с деца “ и лимитиран брой от, чийто сътрудник е Kaufland България.

Във всеки град събитието ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа. При провеждането на акцията ще бъдат изпълнени всички епидемиологични разпореждания, като участниците ще бъдат помолени да съблюдават отдалеченост на опашките за предаване на пластмасата и приемане на книги.

Кампанията ще се организира на следните дати и местоположения:

15 май, събота:
Плевен: паркинг на Kaufland (ул. „ Сан Стефано “ № 80)Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. „ Краков “ № 2Б)Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. „ Стамо Пулев “ № 2)
16 май, неделя:
Варна: паркинг на Kaufland (ул. „ Девня “ № 24);Русе: паркинг на Kaufland (бул. „ Липник “ № 8)
5 юни, събота:
Пловдив: паркинг на Kaufland (бул. „ Пещерско шосе “ № 36)София: паркинг на Kaufland (ул. „ Филип Аврамов “ № 3) и паркинг на Kaufland (бул. „ Ген. Тотлебен “ № 36)
6 юни, неделя:
Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „ Янко Комитов “ № 8)Кюстендил: паркинг на Kaufland (бул. „ Македония “ № 10)

Организаторите предлагат на искащите да се включат в „ Книги за боклук “ да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.

Kaulfand България се причислява към идеята на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books в подтекста на за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Компанията ползва в България RЕset Plastic - тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.

В дълготраен проект комерсиалната верига има за цел да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите лична марка.

Традиционен сътрудник на събитието е „ ЕКОПАК България “, които обезпечават контейнери за събиране на пластмасовите боклуци и са ангажирани с извозването, сортирането и предаването за преработване на събрания боклук от акцията. Сред сътрудниците на „ Книги за боклук “ са също Българо-американска кредитна банка, общинa Бургас, община Велико Търново и община Пловдив.

От първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги. Повече информация за самодейността може да откриете на страницата във.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР