За трагична и нелепа смърт на 35-годишна американка, съобщават световните

...
За трагична и нелепа смърт на 35-годишна американка, съобщават световните
Коментари Харесай

35-годишната майка изпи два литра вода за минути и почина

За трагична и нелепа гибел на 35-годишна американка, оповестяват международните медии.

В началото на юли Ашли Съмърs си взела отмора, с цел да отпразнува Националния празник на Съединените щати със фамилията си. Уикенда преди 4 юли тя прекарала със брачна половинка си и двете им дъщери край езерото Фрийман в Индиана.

По време на престоя си дамата ненадейно се почувствала мощно обезводнена, оплакала се от ужасна жадност и споделила, че просто не пие задоволително вода, описват локалните медии.

Съпругът ѝ по-късно разказал, че Ашли е изпила четири бутилки вода за 20 минути – всяка от които по 500 мл. Така тя поела към два литра вода съвсем едновременно, а това е количество е близо до целесъобразния дневен банкет на течности.

Вечерта Съмърс имала чувството, че изпитва нетърпимост към водата, споделила, че се усеща замаяна и изпитва мощно главоболие, заяви бТВ.

При завръщането на фамилията от езерото, дамата припаднала в гаража си и незабавно била откарана в най-близката болница. Там установили, че тя е получила оток на мозъка, за който не знаели какво да подхващат.

Жената по този начин и не пристигнала в схващане и издъхнала сутринта на 3 юли. Като причина за гибелта лекарите показали пред фамилията на Ашли - отравяне с вода.

„ Шокът беше за всички нас. Когато започнаха да приказват за водна интоксикация, стана още по-лошо, ние изобщо не знаехме, че такова нещо существува “, споделя братът на Ашли.

Според токсиколога доктор Блейк Фробърг до тази рядка причина за гибел е по-вероятно да се стигне през лятото – при работата или спортуване навън.

„ Рискът се усилва, когато приемете прекалено много вода, а количеството натрий в тялото ви е прекомерно малко. Симптомите на интоксикация с вода включват общо неразположение, мускулни конвулсии, мъка, гадене и главоболие. Ниските равнища на натрий могат да доведат до сериозна мозъчна дисфункция, а от време на време даже и до гибел “, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР