За този сезон само един лайнер е заявил визита във

...
За този сезон само един лайнер е заявил визита във
Коментари Харесай

Черноморието остава без круизен туризъм това лято

За този сезон единствено един лайнер е декларирал аудиенция във Варна, само че и той няма да пристигна, поради механически проблеми. Други поръчки за в този момент няма. Големите пасажерски кораби са на път да се трансфорат в екзотика за морските ни пристанища. А от това губи бизнесът у нас.

„ От една страна са доходи за целия град, а въпреки това е и реклама за целия град, въпреки всичко това са красиви кораби, красиви структури, които всяко морско пристанище би следвало да посреща и да желае да има “, счита Александър Аврамов – шеф на Морска гара – Варна.

Отлив се следи и при яхтения туризъм, макар по-ниските пристанищни такси у нас.

„ Когато беше отворен пътя за Украйна и Русия, имаше доста повече, само че откогато стана казуса с Крим заобикалят да минават Босфора, също като пасажерските кораби. Но си отпътуваха българските яхти, аз за тях ми е мъчително. До 2010 –та тук беше цялостно единствено с огромни хубави яхти. Яхти на българи. Сега са дребни яхти и най-малко три от тези яхти, които в този момент като се обърнах погледнах, другата седмица отпътуват “, показва Лъчезар Братоев – ръководител на Асоциацията на вносителите и производителите на яхти в България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР