За това ще предложат от ПП-ДБ при гласуването на план-сметката

...
За това ще предложат от ПП-ДБ при гласуването на план-сметката
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Това е бюджетът на стабилизиране на държавата, на връщането ѝ към нормалното ѝ опериране

За това ще предложат от ПП-ДБ при гласуването на план-сметката в пленарната здала, разгласи в " Денят стартира " Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ".

 

" Това е персоналната ми идея - за повишение на заплатите на личния състав в детските градини и яслите. В момента те изостават фрапантно и се оказва, че непедагогическият личен състав, който поставя извънредно значими грижи за децата ни в най-ранна детска възраст, получава минималната работна заплата.

 

Сега нашето предложение ще бъде растеж в размер на 170% от МРЗ, а педагогическият личен състав да се изравни със заплатите на учителите в страната. Държавата ще осигурин нужните средства за приемане на заплатите ", сподели Сабрутев.
Той посочи още, че в бюджета ще има средства за гарантиране на заплатите на лекарите от най-малко 2000 лева и 1500 лева за медицинските сестри. Осигурени са средства и за планлираното 12% нарастване на пенсиите, както и за нарастване на стипендиите.

 

" Това е бюджет на стабилизиране на страната и връщане на страната към естественото ѝ опериране. И се вижда, че всички приказки на служебния кабинет за тези огромни дефицити, стигащи до 6%-7% са огромна неистина.

 

В момента недостига е 3,2%, което е доказателство, че вървим в границите на естественото. До края на годината Министерство на финансите, с политиката, която предлага, ще го смъкна до 3% ", сподели Сабрутев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР