"За това че Радев се позиционира в пространство, което му

...
"За това че Радев се позиционира в пространство, което му
Коментари Харесай

Илиян Василев: Проблемът е, че Бойко Борисов избра губещата страна - съюзи се с Пеевски

"За това че Радев се нарежда в пространство, което му предоставиха и нападките на Гешев и гафовете на държавното управление, не може да бъде винен. Като всеки политик, колкото и посредствен и неверен да бъде, това е естествено деяние. Проблемът е, че Борисов избра губещата страна и загуби гъвкавостта си, като се съюзи с Пеевски.
За Радев не могат да извадят корупция, най-малко не от раз и такава която да се запечати в съзнанието. Извадиха дребни битовизми свързани със брачната половинка му и една недоказана и хвърлена в пространството хипотеза за агентурна съгласуваност на Радева. Забележете - Гешев няма никаква спънка да проверява Деси Радева, нито да я упрекна. Тя няма имунитет.
Номерът със СРС беше трагична неточност на прокурорите - гаф, тъй като хората съпоставят това СРС с предходните СРС-та на Борисов и сравнението не е в интерес на премиера.
Всъщност най-сетне Радев разбра, че с опити за договаряне няма да стане. Тръгнали сa да го махат.
И тук Гешев сгреши.
Както Нинова и Мая Манолова не могат да бъдат годна за болшинството опция на това ръководство, по този начин и Гешев няма по какъв начин да се трансформира в магическия облик на Робин Худ който въздава правдивост. Настъплението на прокуратурата против последната останала отвън надзор власт мина всевъзможни морални и други граници. Показните офанзиви против олигарсите не създадоха чувство че задачата са обвинявания и присъди, а настоящи и незабавни изгоди в медиен и пиар проект, в границите на пропагандната война за уединяване на президента и опозицията.
Президентът, макар подозренията за лобизъм по договорката с Грипен, е на светлинни години в по-добра светлина от тежката корупция в кръговете към Доган, Пеевски, Домусчиев, Борисов, Горанов и така нататък За това когато американската посланичка приказва, че Съединени американски щати ще се заемат съществено с корупцията у нас, никой не допуска че това са хора от кръга на Радев, само че без изключение счита че са близки на кръга на Борисов и Пеевски.
Не одобрявам Копейкин и прочие съветски сътрудници да водят митинги и да смъкват държавното управление, в което имах вяра. Но нямам сили и воля да ги защитя. Защото предадоха доверието ми толкоз доста пъти, сътвориха условия за обири и корупция отвън мащабите на познатото в българската история. Забогатяха и станаха глухи и за предизвестия и за другото мнение. Запушиха устата ни, отрязаха достъпа до Техните медии и.... без външна промяна и самооценка катастрофираха.
Борисов искаше да го защитя за еврото. Направих го преди да изиска и доста преди неговите Горанов и Менда Стоянова да го сторят. Но нали отново той ме включи в черен лист и ограничи полето на изява до обществените мрежи и дребното останали канали, острови на медийна независимост.
Факт е, че Българска социалистическа партия и Русия търсят комфортен мотив да уголемяват въздействието си, в това число като смъкват това държавно управление - само че не аз се срещах с Решетников и се договарях.
Доверието, доверието изчезна.
Нали анестизираха народа настойчиво и редовно, с цел да не стачкува против тях. Да търка талончета, да седи в къщи и да гледа сеир. Е, в този момент няма кой да стачкува, само че няма и кой да ги отбрани.
Ама ум най-трудно се налива.
Така и на схванаха, че с милиционерските си нападки против военния Радев изгубиха. Българинът постоянно е имал доста по-голямо доверие в армията, в сравнение с полицаите ".

Илиян Василев, Фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР