За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в

...
За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в
Коментари Харесай

За тази вечер се планира инсценировка на химическа атака в Сирия, заяви Москва

За довечера е планувана инсценировка на химическа офанзива в Сирия. Предвижда се тя да стартира след специфична заповед, дадена от " задгранични другари на сирийската гражданска война ". Това съобщи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
 Русия разгласи, че е бомбардирала Идлиб
По данни на министерството детайлностите са контрактувани през вчерашния ден в команден пункт на терористите, ситуиран в Идлиб. Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до предходната година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са взели участие и локални координатори на сирийската гражданска отбрана, известна като " Белите каски ".

По думите на Конашенков, на тази среща са били дефинитивно съгласувани и утвърдени сюжети за осъществяване и снимане на режисирани " произшествия ", имитиращи приложимост на отровни субстанции от сирийски държавни войски против мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации би трябвало да са в цялостна подготвеност, добави представителят на съветското министерство. " Специална заповед от някакви " задгранични другари на сирийската гражданска война ", би трябвало да стане " сигнал за терористите да стартират практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб ", сподели той.

" Руското военно ведомство продължава деликатно да следи ситуацията в Сирийската арабска република и дейностите на групировките от въоръжени сили на разнообразни страни в близкоизточния район ", добави Игор Конашенков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР