За страхотно премеждие на 200 туристи в България съобщава изданието

...
За страхотно премеждие на 200 туристи в България съобщава изданието
Коментари Харесай

Кога ще си отиде ръководството на летище София? Нов срам с чужденци


За ужасно приключение на 200 туристи в България оповестява изданието Eastern Daily Press (EDP). Британците кацнали у нас изключително на път от Кипър за британския град Норич.

Според EDP закъснението и неналичието на връзка унищожило две сватби, меден месец и годеж на двойка на път за дома им в Норич.

27-годишният Джак Уийвър и брачната половинка му Ели били на борда на самолета в четвъртък вечерта, когато усетили миризма от пушек.

“Беше минал час от началото на полета, когато усетихме пушека, миризма на изгоряло, за което съобщихме на екипажа”, споделя мъжът и добавя: “Те направиха безусловно всичко, което трябваше и отклониха полета към София, само че оттук насетне всичко стартира да се проваля”.

Екипажът им споделил да слязат от самолета на софийското летище, с цел да се усещат „ по-удобно “, само че били оставени в зала с железни седалки и бетонна настилка за 6-7 часа.

От туроператора не има съобщили нищо, а ги оставили на трима души – личен състав на летището.

По думите на Джак Уийвър те им избирали трескаво хотели, само че не споделили нищо за това, до момента в който хората не почнали да излизат.

Сред пасажерите имало сватбена група от 19 души и 6 деца. Те били разпределени в разнообразни хотели, само че се оплаквали от липса на мляко и пелени.

„ Честно казано беше много зле “, споделя мъжът и продължава: „ Никой не чака чудеса, само че ние сме в страна, в която не сме възнамерявали да бъдем и никой от нас нямаше българска валута. “

На семейство Уийвър било декларирано, че могат да употребяват евро, въпреки че не са в Еврозоната, което обаче довело до ужасяващ конфликт с таксиметровия водач, който ги закарал до хотела.

„ Той изиска пет евро бакшиш “, споделя Джак Уийвър и прецизира: „ Ние едвам събрахме три евро, при което той ни заплаши, че ще изхвърли багажа ни от таксито. Изхвърли монетите на пътя и изхвърча със свистене на гумите. Съпругата ми си изплака очите и сподели, че в никакъв случай не е била по-изплашена. Беше много стресиращо. “

Впоследствие им било подредено да изоставен хотела при „ проливен дъжд и гръмотевици “ и без пари, с цел да се насочат към летището.

По-нататък в обявата се споделя за оженилите се на 13 юни в Кипър Дани и Ребека Гаулър.

Мъжът се оплаква, че са били оставени в обстановка на огромна неустановеност и се чувствали изоставени. Възрастни хора били без лекарства, а децата без пелени.

29-годишната Никола Чадуик споделя по какъв начин групата им от 19 индивида е била разграничена, имало проблеми с едно от децата, което е на 10 месеца. Според нея на хората, които били сами, им бил обезпечен хотел с преимущество, а децата и възрастните били оставени на терминала с часове. „ Имаше възрастен човек, който беше самичък и без телефон – той нямаше нищо. Жена от нашата група му даде телефона си, тъй като личният състав от летището не разбра какво им споделя той “, споделя още дамата.

От изданието са потърсили мнението на компанията транспортьор – TUI, с която още веднъж имаше проблем в края на предишния месец с английски туристи, които трябваше да пътуват за България.

„ Искаме да се простим на нашите клиенти от полет TOM5483 от Пафос за Норич на 21 юни 2018 година, който бе отклонен за София (България) предходната нощ заради механически проблем. Всички наши клиенти имаха обезпечена храна и бяха настанени за пренощуване в хотел “, декларира представител на TUI.

От компанията са споделили още, че сигурността на пасажерите и екипажа е от първостепенна значимост. Благодарят за търпението на клиентите си.

От Летище София оповестиха, че фактически самолетът от Кипър е кацнал на аеропорта, което е станало на 21 юни в 19,32 ч. Пътниците са пренощували в българската столица и са съумели да отлетят за Норич със аероплан на „ TUI airways” едвам на другия ден – 22 юни, в 18,44 ч.

Снимки на пасажерите, претърпяли непредвиденото приключение:



/7dnisofia.bg



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР