За шофьорите е толкова опасно да карат обезводнени, колкото под

...
За шофьорите е толкова опасно да карат обезводнени, колкото под
Коментари Харесай

Експерти към шофьорите: Пийте течности, обезводняването крие рискове

За водачите е толкоз рисково да карат обезводнени, колкото под въздействието на алкохол, предизвестяват английски специалисти, представени от в. " Дейли експрес ".
През лятото оводняването на организма постоянно е мъчно, изключително по време на дълъг път. Шофьорите обаче не би трябвало да сядат зад кормилото, в случай че не са се запасили с задоволително течности.

Проучване, направено във Англия от компания Лизинг опшънс демонстрира, че над две трети (67 процента) от водачите на МПС не разпознават признаците на обезводняване - забавени реакции, намалено внимание, мускулни крампи.

Защо през август стават най-вече произшествия?

Шофьорските неточности са причина за над две трети (68 процента) от злополуките във Англия.

С евентуално намаляване на вниманието и концентрацията, породени от обезводняване, водачите стават рискови зад кормилото.

Съвети за безвредно шофиране през лятото

Здравните управляващи предлагат да се пият към два литра вода на ден. Авторите на актуалното изследване обаче са открили, че 37 % от участниците пият единствено по един литър, а 18 % - под литър дневно.

Допитването е открило също, че съгласно 84 % от водачите на МПС шофирането в нетрезво положение е доста по-опасно, в сравнение с в обезводнено положение.

Изследване на експерти от университета на Лъфбъро обаче демонстрира, че във връзка с шофирането даже лекото обезводняване се равнява на каране с алкохолно наличие в кръвта над допустимия предел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР