За шести път Русе е домакин на националната екоинициатива “Стара

...
За шести път Русе е домакин на националната екоинициатива “Стара
Коментари Харесай

„Стара хартия за нова книга“ в Русе - включи се и ти


За шести път Русе е хазаин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга “.

На 26 септември сред 10 и 13 часа на пл. „ Свобода “ пред хотел „ Дунав “ всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова детска книга по желание както и дарове от сътрудниците на празника. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разграничени на възрастови групи, тъй че да се улесни изборът на децата и на техните родители.

За да има задоволително книги за всички искащи, този, който извърши изискването, ще може да получи една книга. Децата, донесли спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика. Така в границите на празничния ден малчуганите могат да получат до две нови книги.

За наслада на дребните русенци ще има и занимателна стратегия с спектакъл, песни, танци и игри, а всеки екоентусиаст може да завоюва спомагателни награди.

Организаторите са се погрижили да бъдат спазени противоепидемични наредби. На опашката пред пунктовете за събиране на остаряла хартия ще бъде обезпечена отдалеченост от 1,5 м сред чакащите. Носенето на маски е мощно целесъобразно.

Организаторите от „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “ припомнят, че колкото повече остаряла хартия съберат децата, толкоз повече дървета ще спасят от изсичане.

„ Стара хартия за нова книга “ се организира с поддръжката на Община Русе и Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “.

ВАЖНО: По време на празничния ден децата ще бъдат снимани от формалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат употребявани само за задачите на акцията - ще бъдат оповестени във фейсбук страницата на „ Стара хартия за нова книга “ и част от тях - изпратени до медиите. Всеки, който има възражения по отношение на фотозаснемането, може да се обърне към уредниците по време на събитието.

Нека дружно спасим природата и насърчим децата си да четат!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР