За шеста поредна година огромни хвърчила ще изпъстрят небето над

...
За шеста поредна година огромни хвърчила ще изпъстрят небето над
Коментари Харесай

Фестивал на хвърчилата днес на плажа в Аспарухово

За шеста поредна година големи хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж. 

Тази година Фестивал на хвърчилата – Варна се организира на 18 и 19 август, научи Moreto.net. 

Традиционно фестивалът се организира през третия уикенд на август, когато градът притегля многочислени посетители от страната и чужбина, а уредник на събитието е Клуб „ Асто – Въздушни чудеса “. 

По своя темперамент фестивалът е интернационален – истински модели хвърчила лична направа ще показват участници от България, Турция, Украйна и др. 

Акцент на събитието е Парадът на хвърчилата, по време на който през двата фестивални дни от 10.00 до 17.00 ч. професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мечка, тигър, кон, октопод, рибки, калинки и други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни.

В сремежа си да реализират свободата и стремежа в полета на птиците, преди две хилядолетия хората са измислили хвърчилото. 

От своите корени в Азия, изкуството за разработване и стартиране на хвърчила се е популяризирало на всички места по света. Днес то е по-популярно от всеки път, то е метод за релаксация, занимателен спорт и тип духовно упражнение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР