За Шенген да докажем сигурни граници. Това каза президентът Румен

...
За Шенген да докажем сигурни граници. Това каза президентът Румен
Коментари Харесай

За Шенген да докажем сигурни граници

За Шенген да потвърдим сигурни граници. Това сподели президентът Румен Радев в Съединени американски щати пред български медии.

За да влезем в Шенген, би трябвало да убедим обществото в Австрия, а освен политиците, че България е благонадежден член на Европейски Съюз, сподели Радев

Освен това той прикани да покажем, че охраняваме добре границите си и страната ни заслужава да бъде част от това пространство.

“Трябва да работим доста по-активно освен на политическо равнище с Австрия. Ние би трябвало да работим по този начин, че да убеждаваме обществото в Австрия, че би трябвало да бъдем членове на Шенгенското пространство, с цел да може обществото в Австрия да оказва помощ на своите политици да вземат решение ”, сподели Радев.

Държавният глава поздрави австрийския си сътрудник Александър Ван дер Белен. Той с него се срещна през вчерашния ден в коридорите на Общото заседание на международната организация. Радев благодари на Ван дер Белен за систематичната поддръжка, която оказва на България по нейния път към Шенген.

“Той прави редица обществени изказвания, че България и Румъния би трябвало по-скоро да станат членове на общото Шенгенско пространство ”, сподели Радев.

Радев подсети, че за половин година два пъти е посетил Австрия по покана на премиера Карл Нехамер и на президента Ван дер Белен. Разказа и за това, че е ходил на форума във Вахау, с цел да изложи позициите си. Това се е случило пред политици, пред общественици, медии, дипломати, представители на университетските среди.

“Затова насърчавам премиера Денков да направи аудиенция в Австрия допустимо по-скоро, има способи. Да предложения премиера Нехамер по този начин, както аз го поканих, отидохме дружно на границата, имаме и постоянен разговор с президента, тъй че да бъде чут нашият глас доста повече, доста по-силно ”, сподели Радев.

Според него в този момент не се води политика в тази тенденция.

Българските правоохранителни органи залавят трафиканти на мигранти от съвсем всички страни членки на Европейски Съюз, които идват в България да вършат бизнес, сподели президентът. По думите му финансовите и оперативните центрове на незаконния трафик не са в България. Те към този момент са в Германия, Австрия, Нидерландия.

“И в случай че ние не ударим тези центрове, незаконната имиграция през България ще продължава ”, сподели още президентът.

В топ 3 на новаторските стопански системи сме. Това сподели президентът Румен Радев кулоарите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той означи напредъкът в региона на цифровите нововъведения напоследък

По думите му точно това е разрешило на България да влезе в топ 3 на новаторските стопански системи.

Президентът не цитира източника на изследването, съгласно което страната ни се подрежда измежду водещите стопански системи във връзка с нововъведенията.

Според Световния показател за нововъведения за 2022 г. България е на второ място по нововъведения след Китай в една от разбивките по групи по приходи. В генералната ранглиста обаче тя е на 35-о място от общо 132 изследвани страни, демонстрират данните..

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР