За седма поредна година в Областна администрация Бургас ще се

...
За седма поредна година в Областна администрация Бургас ще се
Коментари Харесай

За седми пореден път: „Елха на доброто“ ще зарадва десетки семейства в Бургас

За седма поредна година в Областна администрация Бургас ще се организира благотворителната самодейност „ Елха на положителното “, която стартира по концепция на проф. доктор Севдалина Турманова. Инициативата срещна последователност и се утвърди през годините като традиция на добрина и грижа към децата в риск и техните фамилии. Патрон на дарителската акция е регионалният шеф на Област Бургас. Тази година, акцията ще премине под егидата на господин Пламен Янев, който е и ръководител на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

През тази година ще бъдат подкрепени над 100 деца, настанени в приемни фамилии и деца в риск от общините в Бургаска област, с които работи районният координатор на „ Надежда и домове за децата през годината – клон България “.

Желаещите да поддържат самодейността могат да го създадат в интервала от 07 до 22 декември, като оставят даренията си към празнично украсената елха в постройката на Областна администрация Бургас, намираща се на ул. „ Цар Петър “ №1, всеки работен ден от 08:30 до 17:30.

„ Всяко дете има право на своето коледно знамение. Предварително благодарим на хората с положителни и великодушни сърца, които ще се включат в акцията и ще зарадват десетки деца от обществено слаби фамилиите. Нека и тази година доставим наслада на тези фамилии. “, сподели проф. Турманова.

Организаторите се обръщат с молба към донорите. Желателно е пакетите да съдържат информация от кого е дарението, информация за наличието - дали е предопределено за момче или момиче, в случай че са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предопределени предметите или питателните артикули. Разпределението и раздаването на благотворителните пакети ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм, посредством обществените услуги и институции в региона.

През годините в благородната самодейност са взели участие Зонта клуб Бургас, клуб „ Жени в науката “, Черноморска асоциация на дамите, Сдружение с нестопанска цел „ Самосъзнание “, общински съветници, чиновници на регионална и общинска администрация, компании, жители. Особено значима роля в акцията вземат и Антония Месерджиева и Евгения Месерджиева, които са членове на Областния координационен механизъм по деинституционализация за деца в риск към Областна администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР