За седма поредна година Пловдив събра на едно място най-изявените

...
За седма поредна година Пловдив събра на едно място най-изявените
Коментари Харесай

Digital4Plovdiv събра най-добрите в дигиталния маркетинг и т...

За седма поредна година Пловдив събра на едно място най-изявените експерти в региона на онлайн маркетинга и търговията в България за трансформиралото се в обичайно събитие Digital4Plovdiv. Тази година с изключение на конференцията за експертите и компаниите от сектора се организира и ревюто DiTech EXPO 2022, на което десетки компании демонстрираха своите най-нови артикули и услуги и обмениха опит и контакти.

Един от главните мотори на платформата Digital4 и уредник на събитието Преслав Бобев показа пред „ Марица “, че конференцията в Пловдив е най-голямата сходна в присъствен формат за цифров маркетинг и търговия в България. За сериозния интерес на сектора към събитието свидетелстваха и двете цялостни зали на Дома на културата „ Борис Христов “, който тази година подслони Digital4Plovdiv.



„ Тази година имаме и най-голямата изложителска повърхност с над 30 щанда, като поради огромния интерес към ревюто DiTech EXPO планираме през идната година да го изведем като настрана събитие от форума Digital4Plovdiv, което още веднъж ще бъде под тепетата “, показа още Преслав Бобев.

Въпреки че платформата Digital4 към този момент обгръща цели 6 града в страната със профилирани събития, триумфът на родна земя и непрекъснато увеличаващият се интерес от непознати експерти и компании разумно ще придвижи формата на интернационално равнище. Организаторите към този момент работят по две събития под марката Digital4 в Атина и в Истанбул. Платформата продължава да се развива и в страната, като следва към картата на професионалните конференции да бъдат добавени и градовете Видин, Благоевград, Велико Търново и Плевен.

В двата дни (20 и 21 септември) на Digital4Plovdiv участваха над 60 лектори, които редом водиха разнообразни презентации в три зали. Над 700 експерти и компании в областта на цифровия маркетинг и търговия трансфораха Дома на културата в самобитен хъб за нововъведения и обмяна на хрумвания. Някои от посетителите даже шеговито разясниха, че е доста евентуално тъкмо по време на пловдивската конференция да се роди концепцията за идващия революционен онлайн бизнес, стартирал в България.

Първият ден беше отдаден на онлайн маркетинга, а вторият - на електронната търговия. И през двата дни участниците се срещнаха с настоящи проблеми по отношение на цифровия маркетинг, интернет рекламите, както и трендовете в платформите за онлайн магазини и нововъведенията в онлайн търговията.

Преслав Бобев изясни, че събитието продължава да се развива и да надгражда, като излиза от рамките на цифровия маркетинг и обгръща нови браншове като IT и финтех компании. Конференцията Digital4Plovdiv обаче надалеч не е само за експертите в региона. В модерния и цифров свят от ден на ден стандартни бизнеси имат потребност от специалисти в онлайн търговията и връзките, по тази причина и форматът Digital4 във всеки град може да помогне на локалния бизнес да премине на идващото равнище.

Събитията от платформата ще продължат в Стара Загора през ноември. Освен това уредниците приготвят и новото издание за България на StartUp World Cup, в което вземат участие новаторски бизнеси от повече от 40 страни, които пък се състезават за премия от 1 милион $.

Визията на плана Digital4Bulgaria.com е да бъде водещата организация в развиването на цифровия отрасъл в България, създавайки добавена стойност за общността и помагайки за цифровата промяна на бизнеса. Пловдив пък може да се гордее, че сходна самодейност води началото си точно отсам.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР