За седма поредна година на 3- ти март в Бургас

...
За седма поредна година на 3- ти март в Бургас
Коментари Харесай

Под звуците на гайди и рева на мотори от Морската гара в Бургас потегли „Българовското шествие”

За седма поредна година на 3- ти март в Бургас се състои Българовско шествие. Колона от коли и мотори потеглиха от Морската гара към град Българово, под звуците на гайди и развети трибагреници, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


С Българското шествие се отбелязва Националният празник на Република България и се уважава паметта на всички посечени християни през 1878г. в храм „ Свети Атанасий “в гр. Българово.


Храмът в дребното градче е прочут като мястото, където е станало „ Второто Баташко кръвопролитие ”. Над 400 християни - мъже, дами и деца, са изгубили живота в църквата, с цел да бранят христовата религия. Участници в шествието по традиция венци и цветя ще бъдат положени в костницата, която се намира в двора на църквата. Организатори са семейство Карашеви и община Бургас. Кметът на града Димитър Николов даде начало на шествието, което мина по улиците на Бургас и стигна до Българово.


„ За седма поредна година се провежда Българовското шествие, с което с изключение на, че означаваме националния празник, почитаме и паметта на всички посечени християни в гр. Българово. Тук няма човек, който да не носи България в сърцето си! Затова споделям, че Българското шествие е една общественост, в която изповядваме обич към българското и родното, съобщи за БГНЕС Пламен Карашев, чиято фамилия провежда „ Българското шествие ”. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР